Ko je kriv što je stadion Partizana ostao u mraku zbog nagomilanih dugova?

Već mesecima se vodi pravna bitka oko vlasti u JSD Partizan. Rat traje između čelnika FK Milorada Vučelića i Miloša Vazure s jedne strane i prvog čoveka Košarkaškog kluba Ostoje Mijailovića s druge.

Rat dolazi polako na naplatu. Stadion Partizana ostao je u mraku zbog nagomilanih dugova! Poslednja dva dana struju nemaju sve klupske prostorije koje se nalaze u okviru stadiona u Humskoj. Razlog je to što računi nisu plaćeni već duži vremenski period! Procenjuje se da je dug oko 220.000 evra.

Iz fudbalskog kluba svu odgovornost prebacuju na Jugoslovensko sportsko društvo Partizan (JSD). JSD je formalni vlasnik stadiona.

„Račune i ostale obaveze dužno je da izmiri Sportsko društvo, a ne fudbalski klub. Međutim, problem je što su svi zaposleni iz JSD od početka jula na kolektivnom godišnjem odmoru i vraćaju se na radna mesta tek sredinom avgusta. Zato ostaje nedoumica ko će i kako da reši ovaj problem, koji nije mali i ometa rad svih ostalih sekcija kluba“

Generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković izjavio je povodom isključenja struje – Isključenje električne energije koje se desilo na stadionu Partizana vezano je isključivo za brojila na koja je povezan fudbalski klub. Svim ostalim klubovima JSD Partizan, struja će biti uključena koliko danas. Kako smo informisani, tehnički je jedino tako bilo moguće da isključenje bude obavljeno. Od promene uprave JSD Partizan, mi smo uredno slali račune i za struju i za ostale dažbine fudbalskom klubu, ali oni kao najveći potrošači nikada ni jedan dinar nisu uplatili sportskom društvu na ime duga.
On je nastao usled potrošnje koju generiše fudbalski klub. Taj dug je u reprogramu a iznose po reprogramu i aktuelnu potrošnju je plaćalo JSD Partizan u ime FK Partizan koji je faktički dužnik. Takođe, fudbalski klub nije uplatio ni dinara za dug prema računima za komunalne usluge. Na žalost, ovakva situacija je naša trenutna realnost i iako JSD Partizan ne snosi odgovornost za nju, ja kao generalni sekretar delim sramotu što se unutar našeg društva neko toliko neodgovorno ponaša prema grbu i imovini crno-bele porodice – zaključio je Tanasković.

Ko je kriv za mrak u Humskoj? Da li rukovodioci fudbalskog kluba ili rukovodioci sportskog društva? Svak ima pravo na svoje mišljenje. Do kada će Grobari da šute?