Ko je Natalija Stevanović? Neverovatna životna priča. (Video)

Mega senzacija! Svetsko čudo u režiji teniserke iz Niša! Najveće iznenađnje na Vimbldonu… Ovo su samo neki od naslova iz domaće i strane štampe posle senzacionalne pobede u prvom kolu Vimbldona nad Karolinom Pliškovom.

Ovo niko nije očekivao. Pobedila je finalistkinju gren slemova, teniserku iz svetskog vrha…Natalija Stevanović je pobedom nad Pliškovom prvi put u karijeri osetila ukus pobede na jednom grend slem turniru. Pobedom u drugom kolu protiv Tamare Korpač, popravila je svoj lični rekord. Pre Vimbldona srpska teniserka je zauzimala 225. mesto na VTA listi. Do glavnog žreba na Vimbldonu stigla je putem kvalifikacija. U narednom kolu igraće protiv Petre Kvitove.

Životna priča Natalije Stevanović je zaista neverovatna. Rođena je u Nišu 1994. godine. Njeno devojačko prezime je Kostić. Otac je takođe bio teniser. Natalija je bila ogroman talenat! U juniorskim danima došla je do mesta među pet najboljih na svetu.

Nažalost život je nije mazio i to je glavni razlog zašto nije dostigla rezultate i slavu Ane Ivanović i Jelene Janković.

Sa 20 godina sam imala operaciju jetre, bukvalno pola stomaka mi je odsečeno, tako da mi je trebalo dve godine da se vratim na noge. Posle naravno još godinu i po, dve da se vratim i probijem u tenisu. Onda je došla korona, sve nas je to poremetilo. Boginje, pa oba upljena plućna krila, baš pre Australijan opena…I tada mi je trebalo šest meseci da se skroz vratim. I na početku ove godine je bilo problem, ali i to smo prošli i došli dovde – rekla je Natalija u razgovoru za Sport klub.
Pored bolesti i povreda imala je još jedan ogroman i nepremostiv problem zbog kojeg umalo nije ostavila tenis. Razlog – novac.

Jeste, prošle godine pre Vimbldona! Finansijski smo bili vrlo slabi, nekako je bilo previše kredita i svega u tome. Ali, onda su ponovo došli turnir na travi odigrala sam fenomenalno par turnira, samopouzdanje se diglo to nam je dalo pozitivu da guramo dalje.

Nikola Stojanović je muž Natalije i njen trener. On je bio vaterpolista i zbog Natalije je prekinuo karijeru. Kad ga je Natalija jedanput pitala zašto je to uradio, odgovorio joj je.
Video sam žar u tvojim očima.