Legendarna rukometašica obesbravljena zbog toga što je bila trudna i nije mogla da igra za klub.

ŽRK Budućnost oduzeo kapitensku traku legendarnoj Mileni Raičević. Saopšteno je da ne samo da neće više biti kapiten tima, nego će biti prebačena u filijalu Rudar!

Women’s EHF EURO 2018, main round game – Group I – Serbia – Montenegro in Hall XXL Nantes, Nantes, France 10.12.2018. Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

ŽRK Budućnost se svoje najbolje igračice, Milene Raičević, odrekao zbog toga što je tužila klub zbog neisplaćenih zarada u sezoni 2020/21. Milena tada nije igrala za klub. Bila je opravdano odsutna – zbog trudnoće. U Budućnosti ne žele da ispune tu ugovornu obavezu jer je ugovor zaključila bivša predsednica Radmila Petrović.
„Upravni odbor se upoznao sa činjenicom da je Raičević tužila klub. Očekujući odluku sudskih instanci, a koju će klub poštovati, zauzet je stav da je neprihvatljivo da igračica koja je tužila klub u nastavku sezone nosi kapitensku traku. Ona je zbog toga odstranjena iz prvog tima. Raičević u navedenoj sezoni nije mogla u potpunosti da ispunjava svoje ugovorne obaveze, time ni da sada traži izmirivanje obaveza u celosti“-navodi se u saopštenju.

Iz Budućnosti dodaju i da su „bili primorani da donesu takvu odluku“ da bi sačuvali integritet kluba, kao i da su Mileni Raičević „otvorena vrata po završetku sudskog postupka koji je pokrenula“.

Crnogorski mediji stali su na stranu igračice, tako da „Vijesti“ dodaju da Upravni odmor ovom odlukom nikako nije sačuvao integritet kluba.
„Integritet velikog kluba, što Budućnost svakako jeste, čuva se tako što se ‘prljav veš’, ako ga ima, drži daleko od očiju javnosti“, dodaje poznati crnogorski medij.
„Tokom prethodnih decenija, u Budućnosti je bilo mnogo lomova, ali se ovakva stvar nikada nije dogodila. Ljudi koji su preuzeli upravljanje klubom odlučili su da ‘đonom krenu’ na devojku koja je osvojila 42 pehara sa ‘plavima’, između ostalih i dva u Ligi šampiona, koja se vraćala nakon teških povreda i velikih zdravstvenih problema i bila motor ekipe, kad god je bila na terenu“.

Ivan Ubović je novi presednik Budućnosti, na kormilu je tek sedam dana.

Milena Raičević je rođena 1990. godine u Podgorici i skoro čitavu karijeru je u Budućnosti, sa „izletom“ u tursku Kastamonu (2021/22). Sa reprezentacijom Crne Gore je osvojila pet velikih medalja, između ostalih zlato na Evropskom prvenstvu 2012. godine i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije