Horor pred mečeve Ligešampiona! (Video)

Neredi su počeli sinoć u Milanu. Nekoliko navijača Pari Sen Žermena povređeno je u Milanu posle tuče sa pristalicama domaćeg tima uoči meča dva kluba u četvrtom kolu Lige šampiona, prenose italijanski mediji.

Navijači šampiona Francuske doputovali su u ponedeljak u Italiju, a incidenti su izbili u poznatoj milanskoj četvrti Navilja. Lokalni mediji navode da je tokom noći došlo do nekoliko navijačkih tuča, a najmanje jedan državljanin Francuske je završio u bolnici sa teškim povredama glave. Među povređenima navodno ima i nekoliko italijanskih policajaca. Navijači Pari Sen Žermena sukobili su se tokom noći i sa stanovnicima Kineske četvrti u Milanu zbog čega je morala da interveniše lokalna policija.

Vatreno je bilo u Napolju gde je došlo do sukoba između pristalica domaćeg Napolija i gostiju iz Berlina.
Mediji u Italiji javljaju da je uhapšeno 11 navijača Union Berlina zbog ozbiljnih nereda koje su izazvali u Napolju.

Kako stoji u izveštaju italijanke policije, oko 300 nemačkih huligana uništavalo je automobile i klupe na ulici pre nego što su napali snage reda kamenjem za popločavanje ulica. Nemci su na svoje „rivale“ krenuli palicama, šipkama, a korišćeno je i mnogo pirotehnike.
Najviše štete naneto je poslovnim objektima na trgu „Piazza Dante“.

Viđena je masovna tuča huligana, koji su se gađali čime su stigli, između ostalog stolicama iz lokalnih kafića, ali i bakljama.
Sve se ovo dešavalo uoči okršaja dva tima u Ligi šampiona.

 

Utakmica četvrtog kola grupe A Lige šampiona između Kopenhagena i Mančester junajteda, koja se igra na stadionu „Parken“ u glavnom gradu Danske, bila je prekinuta na kratko tokom prvog poluvremena, pošto je jedan navijač utrčao na teren sa zastavom Palestine.
Navijač je pretrčao ceo teren, a onda je raširio zastavu na kojoj je pisalo: „Prestanite s ubijanjem dece u Gazi. Hajde da se zajedno suprotstavimo.“