Zbog objave žene otpustili najboljeg igrača!

Najbolji i najskuplji fudbaler Makabija iz Haife, Dia Saba (30), neće putovati na Kipar na meč sa Viljarealom u okviru Lige Evrope, jer ga je klub odstranio iz ekipe i raskinuo ugovor sa njim.

Za sve je „kriva“ supruga fudbalera. Ona je na Instagramu objavila post i pozvala na mir između izraelske i palestinske strane!

Ovo je razbesnelo navijače, koji smatraju da je takva poruka nedopustiva u jeku rata. Izazvala je lepša polovina Dia Saba burne reakcije u klubu i među navijačima, a suprug je „nadrljao“.

Iako Makabi nije zvanično objasnio zbog čega Izraelac neće putovati sa ekipom na Kipar gde će biti domaćin Viljarealu, ali nema ni potrebe jer je razlog očigledan.

Sada će Dia Saba morati da traži novi klub, nakon što je nedavno stigao u Haifu iz turskog Sivaspora. Došao je u Makabi kao veliko pojačanje i postao najplaćeniji igrač u celoj ligi.

Nije pomoglo ni izvinjenje klubu igrača koji je promenio veliki broj izraleskih klubova u karijeri, jer je odluka već bila doneta. I to nije sve! Moraće rođeni Izralac kojem je tržišna vrednost 3.500.000 evra da traži uhlebljenje van domovine, jer ni ostali klubovi i njihovi navijači ne opraštaju poruku njegove supruge.