Haos u Partizanu! Kataklizmično stanje u Teleoptiku nakon nevremena. (Video)

Žestoko nevreme pogodilo je čitav region. Velika kiša i vetar su pogodili prestonicu Srbije i naneli štetu mnogim objektima. Između ostalih mnogobrojnih objekata stradao je i fudbalski klub Partizan. Sportski centar „Teleoptik“ pretrpeo je veliku štetu.

 

Svečana sala je potpuno potopljena. Kiša je probila krov, a voda se slivala po stolovima i podu. Na snimku koji se pojavio na mrežama se može čuti komentar „nema ovde ništa“ dok kiša i dalje snažno pada i reke vode teku kroz prostoriju.
Vetar je odnio krov, a kiša koja je padala uništila je svečanu salu i restoran.

Odmah posle oluje radnici su počeli sa opravkom i sanacijom štete.
Nevreme je odnelo maltene čitav krov, a potopljen je i medicinski blok. Uništen je i nameštaj u restroranu gde borave fudbaleri. Srećom niko nije povređen.
Tačno je, nastala je ogromna šteta. Preko 170 kvadrata krova je maltene vetar zbrisao i kiša je padala kao da krova nije ni bilo. Čitav Teleoptik prekriven je bakarnim krovom još pre 25 godina, a vetar se juče podvukao i skoro ga celog izdigao. Deo bakra pao je sa one strane gde često prolaze igrači, stručni štab i zaposleni. Hvala Bogu tada nikog nije bilo i na svu sreću niko nije povređen– rekao je Avramović za Informer. Nebojša Avramović je direktor za infrastrukturu i održavanje u fudbalskom klubu Partizan.

Čitav medicinski blok se potopio. Krov je pao na odvod, zapušio ga, pa je voda ušla u taj polupodrumski deo. Zatim, na terasu gde često borave igrači. Kiša na toj terasi i u restoranu padala je kao da ste na otvorenom. Gipsani blokovi koji su činili plafon su takođe uništeni – ističe Avramović.

Trening je bio planiran za 19 sati, a sve se desilo između 14 i 15 časova. Tu je bilo par igrača, trener Igor Duljaj i nekoliko ljudi iz stručnog štaba. Srećom, svi su bili unutra, u delu zgrade koji nije pogođen nevremenom i vodom. Miloš Vazura i ja smo došli posle sat vremena, pa smo sa zaposlenima počeli sa sređivanjem. Nameštaj u restoranu je uništen, restoran je poplavljen, ceo krov oljušten… Kiša je lila kroz otvore 60 puta 40 centimetara, i to svom zapreminom – naglašava član crno-belih.

Materijalna šteta je ogromna, a osiguravajuća kuća će u narednim danima izaći sa procenom.

Avramović je posebno istakao požrtvovanje trenera Igora Duljaja i sportskog direktora Ivice Kralja, koji su, bez obzira na funkcije i staž u klubu, izašli sa zaposlenima i radnicima i krenuli golim rukama da saniraju štetu.

Igor Duljaj i Ivica Kralj, kao i Miloš Vazura, pomogli su da se šteta što pre raščisti i svaka im čast na tome. Angažovali su se i članovi stručnog štaba i nekoliko fudbalera koji su bili u tom trenutku u trening centru. Da ste samo videli te momke koji su pokrivali krov kasnije, pa oni su bili mokri toliko da od njihove odeće nije ostalo ništa – zaključuje Avramović za Informer.

Izvor Informer