Evroliga poslala moćnu poruku Grobarima i Partizanu (Video)

Ogromne simpatije prema navijačima Partizana otvoreno je iskazala Evroliga.

Partizan nije uspeo da se plasira u plej-of Evrolige. Nažalost sezonu je na kraju završio „prvi ispod crte“. Iako rezultati nisu bili prema očekivanju, crno-beli su ipak po nečemu obeležili 2023/24. Na društvenim mrežama oglasila se Evroliga i čestitala je Partizanu na rekordu .

Rekord su postigli zahvaljujući svojim vernim navijačima koji nijednog trenutka nisu prestali da veruju u tim. Partizan je oborio rekord Evrolige po najvećoj prosečnoj posećenosti utakmica.

Partizan je na svakoj utakmici Evrolige u proseku imao 19.916 gledalaca. To je apsolutni rekord.

Na svom zvaničnom „X“ nalogu Evroliga je čestitala crno-belima na rekordu i poslala sjajnu poruku navijačima beogradskog kluba.
„U sezoni u kojoj nisu stigli do doigravanja imaju ovakve rekorde, to pokazuje da su navijači Partizana pravi navijači kluba, a ne navijači rezultata“, napisano je na zvaničnom Tviter profilu Evrolige.

Partizan je ostvario skor od 16 pobeda i 18 poraza ove sezone u Evroligi. Nedostajala je samo jedna pobeda da crno-beli nastave takmičenje.

Zanimljivo je da je Partizan punio hale širom Evrope. Nema nijedne utakmice, nema ni jedene dvorane u Evropi gde se navijači nisu okupili u velikom broju, često u većem nego što je domaćin dozvoljavao. To se zove ljubav.