Novak je u polufinalu Monte Karla! Haos na meču Janika Sinera i Holgera Runea. (Video)

Novak Đoković, prvi teniser sveta plasirao se u polufinale mastersa u Monte Karlu! Novak Đoković bio je bolji od Australijanca Aleksa De Minora. Pobedio je u dva seta, ali posle velike borbe.

Biće ovo Novakovo prvo polufinale na turniru od 2015. godine. Tada je i zadnji put osvojio ovaj turnir. Mučio se Novak od starta protiv brzog Australijanca. Spašavao je brejk lopte, grešio je, ali je uspevao nekako da održi gemove na svoj servis. Pri rezultatu 5:4 imao je set loptu. Nije je iskoristio. Tokom prvog seta Novak se raspravljao sa svojim boksem. Posle jednog poena je i pao na terenu. Delovao je iscrpljeno. Sve je to prevazišao iako je bilo napeto do samog kraja.

Novak je iskoristio tek treću set loptu u 12 gemu i tako osvojio prvi set.

Drugi set je bio još mučniji za Novakove navijače. Brejkova je bilo pregršt. Šest puta zaredom teniseri su gubili svoj servis. Servirao je De Minor za ostanak u meču, ali pritisak je bio veliki i Novak je iskoristio prvu meč loptu.
Meč je bio težak za obojicu. On je jedan od najbržih igrača, vraća mnogo lopto i ono što 99 igrača ne vraća. Iznenadio me je sa nekoliko udaraca. On mi je rekao na mreži baš da je bio ružan meč i složio bih se sa njim, mislim da jeste, nismo igrali na visokom nivou, mnogo brejkova, grešaka… To možda jeste očekivano za šljaku, ali opet ne u tolikoj meri. Srećan sam svakako, pobeda je pobeda – rekao je Novak posle meča.

Nole je u nekoliko navrata na meču zabrinuo svoje navijače. Tražio je od fizioterapeuta Miljana Amanovića specijalan napitak, hvatao se za noge, tražio ledene peškire i išao na toalet pauzu. Uspeo je sve to da prevaziđe, ali je i potvrdio da nije bio „fit“.

U četvrtfinalu Monte Karla došlo je do haosa na meču Janika Sinera i Holgera Runea. U završnici drugog seta danski teniser dobio je opomenu zbog nesportskog ponašanja, pošto je ušao u sukob sa navijačima!

Danac se pravdao da nije govorio ružne reči navijačima. Nije mogao da se načudi da je zbog čega je dobio opomenu. Morao je da reaguje supervizor. Na kraju je pobedio Siner sa 2:1.