Veliki sportista, a još veći humanitarac.

Proslavljeni slovenački košarkaš Luka Dončić, član Dalas Maveriksa i reprezentativac Slovenije, doneo je odluku koja je izazvala oduševljenje širom regiona. Luka Dončić je odlučio da pruži podršku svojim sunarodnicima koji su pogođeni strašnim poplavama koje su zadesile njegovu domovinu.

Putem svog Instagram naloga podelio je emotivnu poruku. Izrazio je svoju solidarnost sa ljudima koji su pretrpeli štetu usled poplava. Saopštio je da će preko svoje humanitarne organizacije pružiti pomoć najugroženijem stanovništvu. Ovaj gest pokazuje duboku povezanost i brigu koju Luka ima prema Sloveniji.
Fondacija Luka Dončić je uzdrmana katastrofalnim poplavama koje su izazvale haos u Sloveniji, uništavajući kuće i oduzimajući živote. U kontaktu smo sa lokalnim vlastima kako bismo ih rasteretili i nastavićemo da im pružamo pomoć dokle god je to potrebno. Najdublje se zahvaljujemo svim vatrogascima i spasiocima na terenu i svima koji su se odazvali da pomognu rizikujući svoje živote da pomognu onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Svi žitelji Slovenije koji su izgubili svoje kuće u ovim strašnim poplavama su u našim mislima i srcima. Učinićemo sve da im pomognemo – napisali su iz fondacije Luka Dončić.

Sloveniju je pogodilo stravično nevreme koje je prouzrokovalo katastrofalne poplave. Ovo je jedna od najgorih prirodnih katastrofa u istoriji ove zemlje. Šteta koja je nastala prema prvim procenama premašiće 500 miliona evra.

Luka Dončić je poznat po humanitarnom radu.

Dončić se trenutno sa reprezentacijom Slovenije priprema za predstojeći Mundobasket.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije