Citati Duška Radovića o ljubavi i Partizanu (Video)

Dušan Radović bio je aforističar i TV urednik. Rođen je 29. novembra 1922. godine u Nišu. Bio je glavni urednik „Pionirskih novina“, urednik Programa za decu Radio-Beograda, urednik Programa za decu Televizije Beograd, urednik lista „Poletarac“, novinar „Borbe“ i od 1975. godine bio je urednik Studija B.
Umro je 16. avgusta 1984. godine u Beogradu.

Duško Radović je spajao nespojivo. Studirao je filozofiju, ali je umesto da filozofira više voleo da piše. Po pisanju će ostati upamćen.
Bio je čovek britkog jezika. Široke narodne mase su sa nestrpljenjem iščekivale da čuju njegove aforizme. Često je govorio nešto što drugi nisu želeli da čuju. Zbog toga je i završio karijeru, a emisija Beograde, dobro jutro otišla je u istoriju. Oterali su ga. Posle nekoliko godina želeli su da ga vrate ali on ih je ohladio čuvenom rečenicom.
Ja jesam mali čovek sa radija, ali nisam onaj koji se pali i gasi na dugme.

Popularni čika Duško ostaće upamćen kao novinar, književnik, aforističar. Za književna dela dobio je veliki broj nagrada (Sterijino pozorište, Neven, Zmajeve dečije igre, Hans Kristijan Andersen).

Duško Radović bezgranično je voleo Partizan, a strast prema fudbalskom klubu nikada nije krio.

Zbog toga što se kod Duška Radovića između Partizana i ljubavi uvek nalazio znak jednakosti evo nekih njegovih citata o ljubavi i Partizanu.
„Za druge se navija, Partizan se voli.“
„Ko je Partizanovac, ne treba mu još mnogo da bi bio srećan.
„U tome je snaga Partizana, igrači i navijači pobeđuju zajedno.“
„Deco vodite računa kako se ponašate na Jugu. Niste u školi.“
„Nije lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan.“
„Mi navijamo za Partizan, pre svega zato što ga volimo, a tek onda zato što je najbolji.“
Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“
„Budni su oni koji vole, još spavaju oni koji su voljeni.“
„Tako je malo ljubavi među ljudima. Ko ume da voli, ne bi trebalo ništa drugo da radi.“
„Ko je bio voljen, zaboravio je. Uspomene imaju samo oni koji su voleli.“
„Za Zvezdu mogu da navijaju svi, za Partizan samo odabrani.“

Poznat je čika Duškov kratki tekst – ” Ko može biti prijatelj FK Partizan”.

” Prijatelj FK Partizan moze biti svako ko se razume u fudbal. Samo onaj ko poznaje i razume fudbal,u svim njegovim finesama, može imati razloga da voli Partizan, da svim srcem navija za njega i da bude njegov prijatelj. Ko danas nije prijatelj FK Partizan, može to postati sutra. Potrebno je da prati igre Partizana, da ih upoređuje sa igrama drugih klubova i da na tim poređenjima sam izvlači odgovarajuće zaključke. Mnogi su tako, gledajući Partizan, proširili svoje fudbalske vidike, obogatili poznavanje fudbala, naučili da razlikuju šta je prosečno a šta vrhunsko u fudbalu. To je bio put koji su oni prešli da bi postali prijatelji našeg kluba. Neki će u svom fudbalskom razvoju promeniti nekoliko klubova dok ne stignu do tog nivoa da mogu navijati za Partizan i zauvek ostati njegovi prijatelji. Imajmo razumevanja za njih, pomozimo svima koji su iz nekog razloga zaostali u fudbalskom školovanju.”

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije