Bajern savladao Partizan uprkos sjajnoj podršci navijača u Minhenu.

U osmom kolu Evrolige košarkaši Partizana doživeli su poraz od Bajerna u Minhenu 93:85 (25:32, 28:19, 17:12,24:22).

Igrači Partizana su imali sjajnu podršku sa tribina „BMW parka“. Nažalost nije bilo dovoljno da gosti iz Beograda trijumfalno napuste Nemačku.
Sam početak utakmice obeležila je ogromna buka koju su navijači „parnog valjka“ pravili. Domaćini su morali da pojačaju muziku prilikom predstavljanja svojih igrača kako bi pokušali da zamaskiraju zvižduke gostujuće publike.

Utakmicu je obeležio Bruno Kaboklo sa nestvarnom poslednjom četvrtinom i 19 ukupno ubačenih poena. Sledili su ga Džejms Naneli sa 14 i Zek Ledej sa 12 poena. Sa druge strane, domaćine je predvodio Karsen Edvards sa 21 košem.

Utakmica se od samog početka pa do kraja poluvremena igrala na „koš više“. Partizan je bio bolji u prvoj, a Bajern u drugoj četvrtini.

Nastavak susreta obeležilo je manje poena. Na krilima Devina Bukera i Karsena Edvardsa domaćin je uvećavao prednost koja je u jednom trenutku iznosila 12 poena. Partizan je uspeo da zbije redove i da dočeka poslednju četvrtinu sa prihvatljivim minusom od sedam poena.

Usledilo je odlučujućih deset minuta u kojima je Bruno Kaboklo odlučio da želi da debituje u Evroligi pobedom. Nekadašnji igrač Hjuston Roketsa je uspeo da na tri pogođene trojke Bajerna uzvrati istom merom i tako održi glavu crno-belih iznad vode i približi ih na samo poen zaostatka.

Nažalost to nije bilo dovoljno i Bavarci su uspeli da odnesu zasluženu pobedu.