Bajern oterao legende kluba. Dok se u Kelnu slavila titula, u Minhenu „kucali“ otkaze direktorima!

Bajern je u dramatičnoj zavešnici stigao do 11. uzastopne titule u Bundesligi. Nakon pobede u Kelnu igrači su podigli pehar, a za to vreme u Minhenu su se uveliko kucali raskidi ugovora za dvojicu funkcionera. Direktorski dvojac odlazi iz kluba nakon niza pogrešnih odluka koje su doneli tokom sezone.

Direktorski dvojac čine legendarni golman Oliver Kan i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić. Pomenuti dvojac je tokom sezone doneo odluku da se tadašnjem treneru Julijanu Nagelsmanu zahvali na saradnji.

Ovo se dogodilo devet kola pre kraja sezone. Na njegovo mesto doveden je Tomas Tuhel. Bajern je u tom trenutku bio na drugom mestu. Ubrzo posle smene trenera Bajern je eliminisan od Mančester sitija u Ligi šampiona.

Tandem Kan-Salihamidžić je smatrao da su igrači najodgovorniji za rezultate koji su bili slabiji od očekivanih.Na mestu izvršnog direktora Kana bi trebalo da zameni Jan Kristijan Dresen. Još uvek nije poznato ko će naslediti Salihamidžića na poziciji sportskog direktora.