Mihael Šumaher fenomenalni vozač Formule 1. Ovo je priča o snazi porodice, podršci i volji da se prevaziđu najveći izazovi.

Bio je učesnik mnogo neustrašivih trka i neverovatnih uspeha i to godinama. Stvorio je sliku čoveka koji je nepobediv. Hrabrost i veština su ga vodili kroz svaku trku. Mihael Šumaher je tokom cele vozačke karijere uspeo da izbegne ozbiljne povrede.

Jedini ozbiljniji incident u njegovoj karijeri dogodio se na Velikoj nagradi Britanije 1999. godine. Učestvovao je u sudaru i slomio je nogu.
A onda je došla ta 2013.godina. Mihajlo Šumaher je sa porodicom bio na skijanju u francuskim alpama. Skijanje je za njega bilo kobno.

Tajanstvena priroda povrede koju je Mihael pretrpeo 2013. godine zavila je porodicu Šumaher u crno. Priča je ostala pod velom tajne. Malo je zvaničnih informacija o ozbiljnosti povrede mozga i procesu oporavka koje je prošao. Članovi porodice čuvali su privatnost u teškim trenucima.

Danas Mihael Šumaher ima 54 godine i oporavlja se u svom domu na obali Ženevskog jezera u Švajcarskoj. Sin Mik i ćerka Gina Marija grade svoju uspešnu karijeru u automobilskom sportu.


Korina Šumaher je u dokumentarnom filmu otkrila da joj suprug mnogo nedostaje. Podelila je sa ljudima da je tog dana pre nesreće rekao nešto što je bilo kao neko predskazanje onog što se desilo.
-‘Sneg mi je nekako nesiguran. Ne radi me dovoljno adrenalin. Mogli bismo da odletimo do Dubaija i tamo skočimo padobranom'“, podelila je Korina.

Poznati neurohirurg Erih Rajderer je izneo svoje mišljenje navodeći da je Mihael u vegetativnom stanju, što znači da je budan, ali ne reaguje.

Mihael Šumaher je rođen 3. januara 1969. godine u malom nemačkom gradiću. Njegov otac Rolf Šumaher je bio zidar, a majka Elizabeta domaćica. Živeli su skromnim životom.

Sa samo pet godina, Šumaher dobija neobičnu priliku – mogućnost da se takmiči u svojoj prvoj karting trci.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije