Zlatan Ibrahimović je okončao bogatu fudbalsku karijeru.

Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović, popularni Ibra, okončao je svoju bogatu fudbalsku karijeru. Kad neko u svojoj 42. godini ide u penziju to i nije iznenađenje, ali Ibra je sve iznenadio jer je to saopštio iznenada i bez najave.

Zlatan Ibrahimović je rođen u Malmeu daleke 1981. godine. Njegovi roditelji su izbeglice sa prostora bivše SFRJ. Otac je iz Bosne i Hercegovine,a majka iz Hrvatske. On ima švedsko državljanstvo i za Švedsku reprezentaciju je odigrao 116 utakmica i postigao je 62 gola.
U karijeri je promenio veliki broj klubova i osvojio veliki broj trofeja. Igrao je za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, Pariz Sen Žermen i Mančester Junajted.

Zasuzile su oči legendarnom Šveđaninu na meču Milan – Verona a i mnogim navijačima. Nažalost bilo je i onih koji su zviždali velikom Ibri ali im je Ibra odgovorio u svom stilu.

„Nastavite da zviždite. Ovo je najveći trenutak u vašoj godini kada me vidite“

Na konferenciji za medije bio je onaj stari Zlatan Ibrahimović, pun štoseva i zezanja.

Da, više nisam fudbaler! I to nikome nisam rekao do objave večeras na stadionu. Ni porodici ili najbližim prijateljima. Hvala vam na strpljenju sa mnom tokom moje karijere, a sada ćete imati manje posla. Možda. Od sutra sam slobodan čovek i otvaram novo poglavlje u životu. Da, imao sam ponuda, ali odlučio sam da je dosta.

Posle ovog uvodnog obraćanja dalje obraćanje je bilo puno zlatanizama po kojima je poznat čitavu karijeru.

„Dan je počeo kišom, a ja sam pomislio kako je i Bog tužan zato što Ibra odlazi. I onda su na terenu i tribinama zbog mene plakali svi. Pokazao sam da sam Supermen velikog srca.“

Zlatanizam je dobio i Mino Rajola, bivši menadžer Ibre koji nažalost nije više živ.

„Da je on živ, morao bih da nastavim da igram jer bi zahtevao da mu i dalje plaćam procenat. Izvini, Mino, ali to je istina.“

Čestitke na račun legendarnog Ibre stižu sa svih strana. Izdvajam čestitku Bastijana Švajnštajgera. Legendarni fudbaler i saigrač Ibre iz Mančester Junajteda koji mu se obratio i na srpskom i na engleskom jeziku.

„Hej, legendo! Kakva karijera. Kakav igrač!. Tvoja vizija na terenu je bila izvanredna i bio si jedan od tri najbolja igrača sa kojima sam igrao. Tvoj stil igre nije bio samo jedinstven, već i zaista uspešan, o čemu svedoče i svi naslovi šampiona. I takođe veoma važno… Uvek si znao da zabaviš ljude! Nedostajaćeš na terenu“

A na srpskom je napisao- „Puno sreće, brate“!

I Novak Đoković je posvetio poruku prijatelju Ibri:

„Najjači si, brate Ibra“

Srećni penzionerski dani, legendo!