Bombarder iz Hrvatske završio karijeru! Hrvatski teniser završio karijeru.

„Neki od vas su primetili da dugo nisam igrao, a i dalje me svakodnevno pitaju da li ću se vratiti takmičenjima. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim da ozvaničim i konačno objavim kraj moje karijere“, naveo je 44-godišnji Ivo Karlović na društvenoj mreži X.

Ivo Karlović je poslednji meč odigrao u oktobru 2021. godine u Indijan Velsu. Konačno je prelomio i odlučio da je kraj. Najbolji plasman u karijeri mu je 14. mesto na ATP listi. Ostaće upamćen kao i jedan od najboljih servera. Donedavno je bio rekorder sa 13.278 asa. Osvojio je osam titula u singlu.

Karlović je naveo da je imao „zahvalnu, neortodoksnu i dugu karijeru“ koja je nastala iz skromnog početka i da je ponosan na dostignuća i sve što je uspeo da prevaziđe, dolazeći iz Hrvatske.

Karlović se zahvalio svim trenerima i ljudima koji su mu pomogli u karijeri. Ivo je naveo da mu je porodica pružila ogromnu podršku i da se raduje što će provoditi više vremena sa njom. Zahvalio se i navijačima na ljubavi i podršci.

„Ostaću uz tenis i pokušati da podelim moje znanje i sva neverovatna iskustva novoj generaciji tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus je preusmeren. Zahvalan sam“, naveo je Karlović, koji će sledeće sedmice napuniti 45 godina.

Karlović je 25-godišnju karijeru završio sa 371 pobedom, 346 poraza i osam titula i 10,1 milion dolara od nagrada. Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je Dejvis kup 2005. godine.

Ivo Karlović je hrvatski teniser koji je rođen 28.februara 1979.godine u Zagrebu. Profesionalno je počeo da igra tenis od 2000. godine. Visok je 2,11 m, pa je zbog toga najviši teniser koji je ikada ušao u Top 100.