Ko su prizvođači dresova najpopularnijih srpskih klubova?

Odelo ne čini čoveka, ali dosta govori o njemu je stara narodna izreka. Slična situacija je i sa dresovima i zato su se naši najpopularniji klubovi potrudili da sklapanjem ugovora sa vodećim proizvođačima potpišu ugovore o dresovima.

 

 

Šampion Crvena Zvezda već duži niz godina ima potpisan ugovor sa italijanskom firmom Macron. Macron je evropska lider u proizvodnji i prodaji sportske opreme.

Beogradski Partizan ima potpisan ugovor sa firmom Najki. Najki ili na engleskom Nike je jedan od vodećih američkih proizvođača sportske opreme. Mnogi poznati klubove iz Evrope imaju za sponzora proizvođača Nike. Najki dreesove nose Mančester Siti, Inter, Juventus,Barselona, PSŽ, Roma i mnogi drugi.

U sezoni 2022/23 Partizan je imao 3 garniture dresova. Crno-belu sa tankim crno-belim prugama bez kragne. Drugom garniturom dominira crna-boja uz bele rukave. Treća garnitura je drugačija, ona je sive boje sa navijačkim dezenima.

Novosadsku Staru damu ove sezone oblači Kelme. Kelme je vodeći španski proizvođač sportske opreme. Prva garniture dresova je crveno-beli dres sa plavom zvezdom na levom ramenu. Druga je rezervna garnitura i ona je sive boje. I Vojvodina sa španskim proizvođačem Kelme ima dugogodišnji ugovor.