Zlatan Ibrahimović i Siniša Mihajlović- prijateljstvo o kojem se priča

Zlatan Ibrahimović je rekao zbogom fudbalu. Siniša Mihajlović nažalost nije više među nama. I danas se mnogo priča o njihovom prijateljstvu. Ovo je priča o njima dvojici – prijateljima do poslednjeg dana Mihinog života.

 

 

Kada je 2004. godine Ibra iz Ajaksa prešao u Juventus Miha je na utakmici Intera i Juventusa imao zadatak da čuva upravo Ibru. Miha mu nije dao da diše što je razljutilo Ibru, udario je Mihu i zaradio crveni karton. O tome je pričao i Miha –Naše prijateljstvo je počelo kada me je Zlatan udario glavom. Toliko je bio ljut da me je udario i zaradio crveni karton. Kada je došao u Inter hteo sam samo da mu vratim uslugu. Tako mi pokazujemo prijateljstvo.

Kada je Zlatan 2006. godine iz Juventusa došao u Inter rodilo se veliko prijateljstvo. Miha je shvatio da je Ibra sem što je dobar fudbaler već i da je sjajan momak i čovek. Balkanci su videli jedan u drugom prijatelja, a prijateljstvo je bilo toliko snažno da su razmenjivali i – ajvar!

„Ufff, svake zime se obradujem kad Miha ide kući, jer znam da će doneti ajvar svoje majke. Pa takav ajvar nema nigde. Moram da ga pohvalim – uvek mi donese jednu teglu, mada je to više zasluga njegove majke. A i neću mu oprostiti kada mi je jednom uvalio ljut ajvar“ govorio je Zlatan Ibrahimović.

Mnogi asovi Lacija, Intera, Sampdorije i Rome uveličali su spektakl kada se Siniša Mihajlović 2007. godine opraštao od igračke karijere, revijalnom utakmicom u Novom Sadu. Zlatan Ibrahimović bio je specijalni gost.

Koliko su imali poseban odnos govori činjenica da je Ibrahimović u svojoj knjizi „Adrenalin“ pisao o Mihajloviću i trenutku kada je saznao da ima leukemiju, bolest koja mu je uzela brata.

„Kada sam čuo tu vest, nisam imao snage da ga pozovem. Nekoliko dana je prošlo, pozvao sam ga i nisam bio u stanju da pričam. Na kraju je on mene uveravao da će sve biti kako treba. To je bilo posebno iskustvo, jer obično ja to radim drugima. Ponudio sam mu pomoć, bio sam tu za njega.“

Posle 14 meseci žestoke borbe, 2014. godine Zlatanov stariji brat Sapko preminuo je pred njegovim očima.

2021. godine tada trener Bolonje i naš proslavljeni fudbaler Siniša Mihajlović i fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović su zajedno nastupili na festivalu u Sanremu i otpevali pesmu „Vagabundo“, hit festivala 1970. godine.