Velika pobeda košarkaša Zvezde u Milanu! (Video)

Pošto su slavili protiv Olimpije iz Milana na gostujućem terenu sa 76:62, košarkaši Crvene zvezde su došli do veoma važne pobede u Evroligi. Košarkaši Crvene zvezde su upisali svoj deveti trijumf u ovom takmičenju, čime su se i vratili u trku za plasman u TOP 8!

Veoma teška utakmica je bila u Milanu. Zvezda je uspela da ostane bez tri igrača za samo 90 sekundi u prvoj deonici. Prvo je zbog povrede iz igre izašao Mitrović, potom i Nedović, a onda i Tobi. Jedino se od njih na teren vratio Mitrović na kratko, dok su ova dvojica presedela na klupi.

Kao vođa ovog tima istakao se Rokas Giedraitis, koji je pogađao sjajno, vezao je dve trojke u prvoj deonici, a onda je nastavio u sjajnom ritmu, dok je u odbrani bio nepremostiva prepreka.

Teodosićeve lopte su i ove večeri imale oči, skupljao je asistencije i ostavljao je svoje saigrače same, što su oni koristili.Najefikasniji na meču bio je Rokas Giedraitis sa 22 poena, a pratio ga je Bolomboj sa 14. Kod Milana je najbolji bio Đordano Bortolani sa 14 poena, dok je Aleks Pojtres dao 12.

Završili smo duplo kolo gde smo imali težak raspored, igrali smo pet utakmica u 10 dana u pet različitih zemalja i pet gradova. Nije bilo lako za igrače i mislim da smo odradili dobar posao tako što smo završili ova dva dupla kola u Evroligi -izjavio je trener Crvene zvezde posle utakmice.