Nole o deci: „Da li je tenis vredan toga?“

Novak Đoković je u razgovoru sa još jednom teniskom legendom, Džimom Kurijerom, govorio o tome po čemu bi volio da ga pamte kad završi karijeru. Razgovarali su i o deci.

Ovih dana u Australiji se igra prvi grend-slem u sezoni na kome Novak brani prošlogodišnji trofej. Već neko vreme Novak je u Australiji gde trenira i igra revijalne humanitarne turnire.

Stefan i Tara, Novakova deca, trenutno nisu s njim. Deca su sa suprugom na drugom kraju sveta. Novaku nije lako jer će mu ovaj put sigurno izostati najznačajnija podrška. Ali, nešto mora da se žrtvuje.

Da budem iskren, malo sam podeljen u vezi s tim. Uvek je deo mene dečak koji obožava tenis, zna samo za tenis, posvetio mu je ceo život. Taj dečak i dalje želi da nastavi. S druge strane, otac sam dvoje dece, daleko sam od porodice… Svaki put kada putujem na duže, slama mi se srce.

Uvek razmišljam o tome koliko dugo bi trebalo da igram, koliko turnira, da li je vredno toga… Počeo sam godinu uobičajeno: došao sam rano u Australiju, volim da igram ovde, na mestu gde sam ostvario najveće uspehe na grend slem nivou. Posle toga, zaista ne znam.

Kada god progovori o deci i porodici Novaka preplave emocije.
– I dalje sam gladan, i dalje želim da se nadmećem, i dalje mogu da trčim satima, ali sada je više do emotivnog aspekta – šta je prioritet? Tenis je bio prioritet više od dvadeset godina, u stvari trideset, i ne želim da propustim previše trenutaka sa svojom decom.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije