Nova rapsodija Partizana i ubedljiva pobeda za plasman u polufinale plej-ofa ABA lige (Video)

Crno-beli su prva dva susreta odigrali košarku za zaborav. Prva dva susreta Studenski centar je odigrao više nego dobro. Tako je počelo i večeras. Bez energije, želje, volje, snage, tako su počeli igrači Partizana. Posle tajm auta koji je uzeo Željko Obradović sve se okrenulo na bolje.

Pojačana je igra u odbrani, a u napadu su sipali trojke kako su hteli. Igra je počela da liči na evropski Partizan. I tako je bilo do kraja utakmice. Utakmicu je završila domaća petorka. Konačan rezultat je Partizan – Studentski centar 112:83.

„Parni valjak“ ponovo liči na sebe, i to je najbitnije. Bilo je pitanje vremena kada će crno-bela mašinerija krenuti da ponovo radi u optimalnoj brzini, a iskusni Amerikanac, Džejms Naneli, bio je taj koji je „okrenuo ključ“.

Sipao je Partizan trojke, postizali su ih Naneli, Panter, Madar, Papapetru, Ledej, Egzum, Anđušić, Trifunović i Smailagić. Ukupno 17 trojki od 28 pokušaja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejms Naneli sa 17 poena, a pratili su ga Zek Ledej sa 14, Matijas Lesor sa 13 i Jam Madar sa 12 poena.

Kod Podgoričana glavnu reč je vodio Danilo Tasić sa 12 poena, a podršku je imao u Mateu Drežnjaku i Nikoli Pavlićeviću sa 11.

Zadnjih nekoliko minuta zaigrao je i Sava Drezgić, čak je uspio da se upiše i na listu strelaca.

Ponovo je Arena grmila, bilo je više od 14 hiljada gledalaca.