Zvezda ponovo pala u Areni. Partizana još jedna pobeda deli od titule. (Video)

Imali smo priliku da gledamo u najvećoj srpskoj dvorani još jedan praznik košarke. Obradovićev tim je na korak do osvajanja regionalnog šampionata! Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu na svom terenu sa 87:78. Sad se serija seli u Pionir gde će Zveuda biti domaćin.

Bilo je u ovom meču, turbulencije i uspona i padova obe ekipe, ali je Partizan na kraju bio tim koji je slavio.

U prvom poluvremenu vodila se izjednačena borba. Ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi na kraju poluvremena bilo nerešeno. Kvalitetom su se izdvajali Alen Smailagić na jednoj i Nemanja Nedović na drugoj strani.

U drugom poluvremenu Nemanja Nedović i Fakundo Kampaco su se ugasili. Partizan je imao veći broj raspoloženih igrača i zasluženo pobedio. Danilo Anđušić i Joanis Papapetru bili su faktori iz senke. To je pokrenulo i ostale a naročito Džejmsa Nanelija i Matijasa Lesora.

Trener crveno-belih Duško Ivanović je imao zamerke na račun svog tima.

Prvo čestitke Partizanu, oni su iskoristili vrlo dobro prednost domaćeg terena i vode sa 2:0. Mi smo večeras igrali puno bolje u prvom poluvremenu. Imali smo šansu da pobedimo utakmicu, ali mislim da smo darovali pobedu Partizanu sa nekim promašajima i naročito sa padom u odbrani u drugom poluvremenu. Ali dobro, to je 2:0, igra se do tri, sad se igra na našem terenu, ništa to nama ne menja, ni naš filing da možemo da pobedimo, ni naše ambicij da možemo da osvojimo ABA ligu.

Željko Obradović je posle pobede svog tima istakao da su njegovi momci zaslužili ova dva trijumfa, te otkrio čime nije bio zadovoljan.

Još jedna fantastična atmosfera hvala svakom našem navijači. Hvala im što nas bodre. Čestitao bih svojim igračima. Vodimo sa 2-0, ostala nam je još jedna pobeda. Opet smo gledali dva različita poluvremena, imali smo problema u odbrani. Pričali smo na poluvremenu, a onda smo mnogo bolje odigrali drugo poluvreme. I tada smo imali situaciju kada imamo na primere nula faulova, a puštamo lake poene. Na kraju krajeva mislim da su moji momci zaslužili i ovu i prethodnu pobedu.

Serija se seli u Pionir, gde će Crvena zvezda u nedelju igrati za opstanak u seriji, a Partizan za šampionsku titulu.