Kapiten Partizana Kevin Panter izgubio je kontrolu u Milanu i skupo koštao ekipu.

Kevin Panter je kapiten Partizana i mora da bude lider ekipe. Njegova uloga je jasna i kapiten zna i sam da mora da igra mnogo bolje kao lider tima. Na Panteru je da preuzme odgovornost i da povuče kada je najpotrebnije, kada se lomi i kada je bitno.

Bilo je trenutaka kada je Panter to i radio. Tako je bilo cele prošle sezone, tako je i bilo i ove takmičarske godine protiv Panatenaikosa i još nekoliko utakmica. Tada su stizali hvalospevi na njegov račun, tako je sada došlo vreme za kritike.

Panter jednostavno je mora bolje. Kevin ne sme da gubi kontrolu i živce u momentima kada je neophodan na parketu. Upravo je jedan takav potez napravio Kevin u Milanu. To je momenat sa sredine treće četvrtine i potez koji sebi nije smeo da dopusti.

Nejpir i Panter skakali su za loptu pod košem. Šabaz je uhvatio, sudije su dosudile faul Kevinu. Sudije su pokazale da je udario protivnika u ruku prilikom pokušaja da uhvati loptu. Bez obzira da li je sudija ili sudije pogrešili Kevin je morao ostati smiren. Umesto toga žustro je reagovao i dobio je tehničku. To je značilo i četvrtu ličnu i morao je na klupu.

Zbog četvrtog faula Panter je presedeo na klupi skoro celu četvrtu deonicu. Ušao je na 1:29 pre kraja. Panter je šutirao za tri i promašio napad koji je bio nacrtan za njega. Poslednji napad Ledej nije realizovao i Partizan je izgubio utakmicu koju je morao pobediti.

U sportu je najlakše biti general posle bitke i pričati šta bi bilo kad bi bilo, kao u ovom slučaju. Da li bi trojka Pantera ušla da je bio u ritmu i da nije toliko dugo sedeo na klupi? Da li bi konačan ishod bio drugačiji da je on bio na parketu više u poslednjoj deonici? To su pitanja na koja odgovor može samo da se nagađa i zbog toga je bitno ono o čemu smo govorili na početku teksta – Panter mora da se kontroliše bolje.

Panter kao kapiten ekipe ne sme sebi da dozvoljava ovakve „žute minute“. On mora biti glas razuma. Kevin kao kapiten mora biti smiren i da smiruje i druge kao na primer Pi Džej Doužera koji se sve češće gubi na terenu i pravi nepotrebne lične greške.

Ništa još nije gotovo. Ostalo je još šest mečeva do kraja ligaškog dela elitnog takmičenja. Partizan i dalje ima šansi za plej-in turnir.
Dobra vest i za Pantera i Partizan je to što se od tih šest mečeva četiri igraju u Areni uz dva gostovanja. Dovoljno vremena i mečeva ima za iskupljenje kapitena i celog tima.