Uhapšen bivši fudbaler Zvezde vođa kokainske bande! (Video)

Zbog 324 kilograma kokaina u Beogradu i Pančevu uhapšena je šestočlana grupa. Vođa te grupe je Živko Bakić bivši perspektivan fudbaler Crvene zvezde.

Ova organizovana kriminalna grupa je kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije.

Bakić je bio poznat kao mlada nada Zvezde. Pominjan je kao perspektivni fudbaler. U mlađim kategorijama je napredovao kao desni bek. Živko nikada nije prešao u Prvu ligu, ali novine su o njemu govorile kao o mladoj nadi, ističući njegovu “oštrinu, veliku brzinu i fizičku kondiciju”.
Tokom karijere je igrao i za Hajduk iz Kule, Zemun i Zetu iz Golubovaca. Posle tragične smrti brata, početkom dvehiljaditih, počeo je da živi po inostranstvu. Najviše vremena proveo je na Ibici.

Uhapšen je u Španiji je 2014. godine sa grupom muškaraca zbog trgovine drogom. Njegova odbrana tada je objašnjavala da ima boravišnu dozvolu i legalan biznis kojim se bavi. Iznajmljivao je smeštaj turistima u Španiji i to je bio njegov zvaničan posao. Sa grupom ljudi pao je zbog droge i tamo je u zatvoru proveo više od dve godine.

Od grupe je zaplenjeno pet automobila BMW, „audi“, „volvo“ i „mercedes“, kao i satovi „roleks“ i „filip patek“. Privremeno su oduzete nekretnine i novac, a u sklopu finansijske istrage blokiran je veliki broj bankovnih računa i nekretnina.

Prvi put se na stranicama crne hronike našao 2016. godine kada je za njim izdata međunarodna potjernica.
Živka su tada tražili zbog pokušaja ubistva.

Šestočlana grupa je uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticanju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.
Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.