Traži se vođa huligana poreklom iz BiH

Nove informacije o istrazi huliganskih nereda u Atini i ubistva navijača AEK-a objavio je grčki portal Newsit. Saznali su da policija smatra da su hrvatski huligani imali vođu i da je on pobegao s još 10-ak huligana, hrvatskih i grčkih, te da se skriva.

Poznati su i prvi nalazi analize mobilnih telefona 105 uhapšenih huligana, od kojih su većina Bojsi.

Grčki portal navodi da je navodni vođa nereda bio na mestu ubistva. Navode da je vođa poreklom iz BiH. Nakon nereda je pobegao s grupom od 10-ak drugih huligana.
„Njegovi podaci poznati su vlastima i zasad se ne veruje da je uspio pobeći iz zemlje. Veruje se da se skriva u Grčkoj“, piše Newsit.

Istovremeno su stigli prvi rezultati analiza mobilnih telefona uhapšenih Bojsa. Pokušava se utvrditi i koliko telefona odgovara SIM karticama iz Hrvatske te imenima vlasnika, a analiziraju se i mobilni telefoni organizovanih navijača drugog tima momčadi čiji su signali emitirali s istog mesta.

„Do danas nemamo rezultate DNK testova. Vlasti nastavljaju istragu u svim smjerovima kako bi identifikovale počinioce ubistva. Zatražili smo uklanjanje telefonske tajne i videomaterijala koji su važni za našu obranu“, rekao je za Newsit branilac hrvatskih optuženika Dimitrios Zorbas.

U idućih sedam dana biće objavljeni i podaci o oko 60 predmeta koji su zaplijenjeni i prikupljeni oko stadiona AEK-a nakon nereda.
Analiziraju se i dva noža koja su nađena kod uhapšenih. Jedan pripada osobi albanskog porekla, a drugi 23-godišnjem Hrvatu.

Policija smatra da još nisu uhapšeni svi huligani koji su učesvovali u neredima te traga za još 10-12 osoba, Hrvata i Grka.

Policija je utvrdila da je najmanje 5-6 huligana koji su uhapšeni i snimljeni tokom nereda učestvovalo u incidentima koji su se dogodili u novembru 2015. u Atini, na utakmici Lige šampiona.