Grčke vlasti traže od Hrvatske izručenje još desetorice huligana

Grčke vlasti traže od Hrvatske da im izruči desetoricu navijača Dinama koji su učestvovali u neredima u Atini kada je ubijen navijač atinskog AEK.
29-godišnji Mihalis Kacuris, stradao je pošto ga je tokom tuče još uvek nepoznata osoba ubola nožem.

Grci traže još desetoricu hrvatskih navijača čiji je ulazak u Grčku registrovan u danima pred njihov sukob sa pristalicama atinskog kluba-saznaju hrvatski mediji.

U dopisu koji je poslala Grčka su navedena imena desetorice huligana koji su uspeli da izmaknu poteri i da izađu iz zemlje. Ovaj dopis je stigao na adresu hrvatskog pravosuđa. Hrvatski mediji navode da iz dopisa nije jasno za šta se tačno pomenuta grupa tereti.
„Većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku. Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su i istaknute vođe Bed Blu Bojsa, za koje se spekulisalo da su takođe sudelovali u neredima ili imali značajnu ulogu u tuči i incidentima koji su završili smrtonosnim povredama Mihalisa Kacurisa“, pišu mediji.

Pravni stručnjaci rekli su medijima da Hrvatska ima relativno mali manevarski prostor da ne postupi po zahtevu grčkih vlasti i ne preda im navijače ako se traži da se postupak vodi u Grčkoj.

Bed Blu Bojsi su pokrenuli prikupljanje novčane pomoći za odbranu uhapšenih navijača. Dosad su prikupili oko 180.000 evra, od čega je oko 100.000 evra već prebačeno u Grčku.

Deo novca ide advokatima koji brane uhapšene, a deo je ide pritvorenima za lične potrebe.