Uhapšen bivši fudbaler Partizana Simon Vukčević

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore i bivši fudbaler Partizana, Simon Vukčević, uhapšen je na graničnom prelazu Gostun. Kod njega je pronađen u redovnoj kontroli pištolj i 126 metaka, prenosi Informer.

Simon je priveden u subotu, a u ponedeljak je nekadašnjem reprezentativcu Crne Gore određen pritvor od 30 dana.

Simon Vukčević bivši je crnogorski fudbaler. Igrao je na poziciji ofanzivnog veznog igrača. Rođen je u Podgorici 1986. godine. Simon je prve fudbalske korake naučio u FK Zabjelo iz Podgorice. Nastavio je u mlađim kategorijama podgoričke Budućnosti. Sa 16 godina stigao je među crno-bele. Posle dve godine u kadetskom i omladinskom timu Partizana za prvi tim Partizana debitovao je u završnici sezone 2002/03. Sa Partizanom je osvojio dve titule prvaka. Potpisuje ugovor sa ekipom Saturn iz Rusije. Prodat je u ekipu Sporting iz Lisabona. Igrao je još za ekipe Blekburn, Vojvodina, Levadijakos, Enosis, Čaves i Budućnost. Karijeru je završio 2018. godine.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 45 utakmica i postigao je dva gola.

Prema Krivičnom zakoniku, onaj ko neovlašćeno nosi oružje, a nema dozvolu za njega, može dobiti kaznu do 15 godina zatvora, dok onaj koji ima dozvolu, a „neovlašćeno nosi“ oružje, može da bude kažnjen od jedne do osam godina.