Tijana Bošković odmor provodi u Hercegovini. Odbojkašica sa bakom došla u Prebilovce!

Najbolja odbojkašica sveta i reprezentativka Srbije, Tijana Bošković odmor tokom Vaskrsa provela je u rodnoj Hercegovini.

Sa svojom bakom Olgom, Tijana Bošković je za Đurđevdan prisustvovala slavi Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u Prebilovcima. Prebilovci se nalaze u južnoj Hercegovini. Leže u kanjonu leve obale reke Bregave u neposrednoj blizini njenog ušća u Neretvu, ispod sela Klepci, nadomak važnih saobraćajnica, zbog čega se smatra da ima strateški položaj.

Malo je naselja u svetu koja su stradala kao Prebilovci. U Drugom svetskom ratu od preko 1000 stanovnika, rat je preživelo samo 172 ljudi. U građanskom ratu u BiH 1992. godine stanovništvo iz Prebilovaca je proterano a selo zapaljeno. Hram posvećen Saboru srpskih svetitelja i prebilovačkih velikomučenika u čijoj su kripti bili sahranjeni posmrtni ostaci žrtava iz Drugog svjetskog rata je miniran.

Tijanina baka inače živi u Tasovčićima pored Čapljine odakle proslavljena odbojkašica vuče korene i gde se uvek rado vraća.

U izjavi za Top Portal Tijana je izjavila da je srećna što je u svom rodnom kraju i što praznike provodi u Hercegovini.
Ove godine sam ranije završila sezonu i imala sam priliku da proslavim Vaskrs, a zatim i našu krsnu slavu Đurđevdan, sa porodicom i danas smo na slavi hrama u Prebilovcima – priča Tijana.

Tijana je objasnila da svaki put kad dođe u Bileću kod svojih, obavezno ode u Tasovčiće kod bake.

Sestra i ja smo svaki odmor provodile u Tasovčićima sa bakom i dedom tako da sam vezana za ovaj kraj. Vežu me predivne uspomene za Tasovčiće i ovaj kraj. Mislim da se vidi koliko ja, gde god idem, nosim Hercegovinu u srcu i to se nikada neće promeniti. Ponosna sam na svoje korene i Hercegovinu. Ovde je posebna emocija i osećam se najlepše sa svojim ljudima.

U daljem toku je govorila da se trenutno odmara i puni baterije za nastavak karijere i pre svega za Olimpijske igre.

Baka Olga sa ponosom kaže da je Tijana nasledila talenat za odbojku od njene braće, Turanjanina iz Ljubinja koji su bili odbojkaši. Baka Olga je ponosna na obe unuke Tijanu i Dajanu koje su veoma uspešne i na poslovnom i na privatnom planu.

Tijana je sa oduševljenjem dočekana u Prebilovcima. Svi prisutni su želeli da je pozdrave i da se slikaju sa najboljom odbojkašicom sveta. Ova slavna Hercegovka sa svima je razmenila osmehe i tople reči podrške.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije