Luka Modrić se oprašta od Reala. Već naručio oproštajne poklone.

Novinar Radio Marke, Ramon Alvarez de Mon je preneo da Luka definitivno odlazi iz Reala. Njegovu desetku će naslediti Kilijan Embape. Kilijan Embape napušta Pari Sen Žermen na kraju sezone i stiže u špansku prestonicu.

Luka Modrić je pre nekoliko nedelja naručio oko 50 satova sa laserskom gravurom. Satovi će biti oproštajni poklon za ljude sa kojima je sarađivao više od jedne decenije. Na satovima će biti ispisane godine njegovog boravka u Madridu, od 2012. do 2024.godine. Na satovima će biti i poseban emotivni detalj – njegova karakteristična poza kako šutira na gol.

Real Madrid u finalu Lige šampiona će igrati protiv Borusije Dortmund 1. juna na „Vembliju“. Jedan od najzaslužnijih za to je upravo Luka Modrić.

U revanšu polufinala odigrao je samo nešto više od 20 minuta, ali je napravio veoma važan potez. Nažalost to mnogi nisu videli. U 85. minutu lako je na semaforu mogli biti i 0:2. Real je loše odigrao nakon kornera. Bajern je otvorio kontru i imao situaciju tri na dva. Luka Modrić je reagovao u stilu najboljih defanzivaca i najbržih igrača. Modrić se vratio gotovo iz ugla terena (na napadačkoj polovini) do svog kaznenog prostora i otklonio opasnost. Intervenisao je ispred Aleksandra Pavlovića.

Modrić je osvojio 25. pehar sa Realom četiri kola pre kraja španske La lige. Time se izjednačio sa Karimom Benzemom, Marselom i Naćom Fernandezom. Modrić je postao i najstariji igrač za Real u La ligi sa 38 godina i 238 dana.