Milioni dolara su u drugom planu! On želi samo da igra, da pobeđuje i da provodi što više vremena sa najbližima.

U februaru 1995.godine u Somboru rodio se Nikola Jokić najbolji košarkaš na svetu. Rođen je u porodici Branislava Jokića, inženjera poljoprivrede i majke Nikoline Jokić, medicinske sestre. Nikola je bio treće dete svojih roditelja.

Strahinja Jokić je 13 godina stariji od Nikole, a Nemanja 11 godina. Živeli su u jednom malom stanu u Somboru. O tome je jednom prilikom pričao Nikola za američke medije.
Naš stan je bio vrlo mali. Imali smo dve sobe, kuhinju i kupatilo. Tu su živeli moji mama, tata, ja, dva brata i baka. Bila je puna kuća. Često su dolazili i rođaci, koje mi u Srbiji takođe zovemo braća. Kuća je uvek bila puna ljudi, a mi smo se stalno zezali – opisao je Nikola.

Otac Branislav je bio veliki fan košarke. Košarkom je „zarazio“ i sinove. Nikola se u svemu ugledao na stariju braću, Strahinju i Nemanju.
Ja sam pomalo od obojice, jedan je talentovan, a drugi jak. Stalno smo igrali košarku, čak smo imali koš u stanu. Komšije koje su živele ispod neprekidno su dolazile da se žale našim roditeljima kako smo glasni ‒ iskreno je priznao Nikola.

Početak karijere nije bio obećavajući.
Kad sam počeo da igram, bio sam jako debeo, a nisam bio naročito visok. Igrao sam centra, a u isto vreme i plejmejkera. Driblao sam po čitavom terenu, bila je to samo zabava. Ali, kad sam napunio 16 godina, osetio sam da zaista mogu nešto. Tada sam iz Sombora prešao u Novi Sad.

Osim roditelja i braće, najveća podrška mu je supruga Natalija Maćešić. Venčali su se 2020. godine.
Nikola Jokić i Natalija Maćešić pred matičara su stali posle višegodišnje veze. Crkveno venčanje odigralo se u rodnom gradu košarkaša, Somboru. Prvi ples su zaplesali uz taktove pesme „Ringišpil“ Đoleta Balaševića.

Dve godine kasnije gospođa Jokić se na Instagramu prisetila dana kada su se venčali. Natalija je sa pratiocima podelila set fotografija uz komentar: „Omiljena žurka svih vremena”.

Sudeći po slikama mladenci i gosti su se zaista odlično proveli. Za veselu atmosferu bili su zaduženi Aleksandra Prijović i Aca Sofronijević. Na slikama je vidljivo kako košarkaš sve vreme zaljubljeno posmatra suprugu.

Ljubavna priča Nikole i Natalije Jokić počela je još u srednjoškolskim danima. Kruna ljubavi je ćerkica Ognjena.

Nikola Jokić prešao je put od najmanje plaćenog igrača do najveće zvezde čuvenog NBA kluba. Briljantnim partijama je obezbedio najvredniji ugovor u istoriji tima. Potpisivanjem ugovora Somborac je postao najplaćeniji srpski sportista svih vremena.

Svi košarkaši širom sveta maštaju da se jednog dana nađu “u njegovim patikama”. Nikola je ovu vest primio “mrtav hladan”. Njemu se, kaže, samo igra košarka.
Nikada nisam sanjao o velikom ugovoru, već da se zabavljam i osvajam trofeje. Ugovori su sastavni deo sporta, ali najvažnije su pobede. Za ovo su zaslužni i moja porodica, braća, devojka, bivši i sadašnji treneri – kratko je izjavio.

Nikada nisam video manje uzbuđenog momka u trenutku potpisivanja tako velikog ugovora. U odnosu na porodicu i košarku, za njega je sve u drugom planu. Ne voli da bude u centru pažnje, želi samo da igra, da nam pomogne da pobeđujemo i da provodi što više vremena sa najbližima – istakao je Tim Koneli, predsednik “Nagetsa”.

Stari ugovor ističe uskoro. Nikola Jokić je opravdao svaki dinar ulžen u njega. Tri puta je proglašen za MVP igrača NBA lige, jedanput je bio MVP plej ofa ai doneo je Denver nagetsima i jedinu titulu NBA prvaka. Novi ugovor biće još veći, ali to Nikoli neće biti mnogo važno. Njemu je samo da se igra, da pobeđuje i da uživa u ljubavi sa svojom porodicom. Od silnh para važnije mu je da se njegova porodica ponosi sa Nikolom i da njegovi konji iz ergele ređaju pobede.