Kako je pukao brak Marijane i Lotara Mateusa? Posle ljubavi došla izdaja.

Važi za jednu od najlepših Srpkinja. Pred njenim šarmom malo ko može da ostane ravnodušan. To je bio slučaj i s jednim od nekada najpoželjnijih muškaraca Evrope. I slavni Lotar Mateus je pao na čari Marijane Mateus.

Marijana Mateus je godinama bila u braku s biznismenom Miodragom Kostićem. Drugi suprug poznate dizajnerke i poslovne žene bio je slavni Lotar Mateus, nekadašnji nemački fudbaler i uspešni fudbalski trener.

Posle uspešne fudbalske karijere Lotar je ostao u fudbalu. Bio je trener Rapida iz Beča. Dolazi u beogradski FK Partizan, ne sluteći da će uz velike uspehe doći i do – ljubavi. Lotar je iza sebe već imao dva braka. Pre nego je sreo Marijanu Kostić bio je u braku sa Silvijom Mateus i potom švajcarskom lepoticom Lolitom Morenom.

Marijana je u jednom intervjuu ispričala da nije znala ko je Lotar Mateus u trenutku kad su se upoznali.
On je trčao na neki sastanak, a ja sam bila s prijateljicom koja ga poznaje. Stali su da se pozdrave, a ja nisam ni znala ko je on – prisetila se Marijana u jednom intervjuu, istakavši da nije imala predstavu ko je muškarac pred njom i da je fudbalski svet „uopšte nije zanimao“.
Bila sam potpuno ravnodušna i kad mi je prijateljica rekla: „Jao, evo ga Lotar“, pomislila sam: „Imam dovoljno lažova oko sebe, ne treba mi još jedan“.

Poveo se razgovor o Budimpešti, u kojoj je Marijana dugo živela, pa su imali zajedničku temu.
On je dvadeset minuta objašnjavao kako ide u Beč i da bi u prolazu kroz Budimpeštu voleo da se vidimo i da mu preporučim neki restoran. Dala sam mu vizit kartu i već sutradan se javio. Pozvao me na ručak, ali sam bila oprezna. Slagala sam da nemam vremena, ali sam obećala da ćemo izaći na ručak kada sledeći put dođem u Beograd – ispričala je dizajnerka.

Zvao me je svakodnevno. Trebalo mi je vremena da shvatim da mi se sviđa. Prvo sam pomislila da on ima po devojku u svakom gradu. Tada mi je priznao: „Samo ako mi budeš verovala možemo da idemo napred“ – rekla je Marijana.

Lotar je iznenadio Marijanu zaprosivši je tokom kratkog odmora u NJujorku, njenom omiljenom gradu. Zaprosio ju je u helikopteru, prstenom u koji su ugravirane reči „zauvek ljubav“.

Venčali su se u novembru 2003. godine. Brak je potrajao samo četiri godine, dok su se zvanično razveli tek 2009.

Marijana se razbolila. Pronađen joj je ogroman tumor. Dok je ležala u bolnici posle operacije Lotar je nije obilazio. Bio je na izletu u Izraelu. Šuškalo se i da je Mateus bio neveran u braku, navodno s ukrajinskom manekenkom Kristinom Lilijanom.

Zabolelo ga je to što sam nemačkom magazinu Bunte otvorila dušu i rekla da nije bio uz mene prošle godine dok sam bila u bolnici. On je to kasnije demantovao na televiziji RTL, kazavši kako mi je svakodnevno donosio hranu u bolničku postelju, ali činjenica je da u njegovom pasošu postoji dokaz da je u to vreme bio na putovanju u Izraelu – istakla je Marijana.

Optuživali su jedno drugo, on Marijanu da je interesuje samo luksuz, a ona njega za prevaru. Ljubav se gasila i došlo je do razvoda. Svako je nastavio svojim putem.