Tajna tragične ljubavne priče poznatog tenisera i pevačice.

Ova ljubav važi za jednu od najbajkovitijih, ali i najtežih ljubavnih priča koju je svet ikada imao prilike da čuje. To je ljubav koja se rodila između švedskog šampiona u tenisu Bjorna Borga i italijanske pevačice Loredane Berte.

Berte je napisala izvanrednu autobiografiju „Traslocando“. Tu je ispričala da joj je jedne večeri, početkom juna 1973., u Parizu, teniski šampion Adriano Panata, tada njen dečko, rekao:
Volim te, moram da bacim dve lopte na ovog švedskog dečaka, onako, brzinski, a onda idemo na večeru – rekao je.

Taj mali dečak je, naravno, bio Bjorn Rune Borg. Borg je tada imao 17 godina. Borg je meč izgubio. Prilikom čestitanja na mreži pobedniku, Borg je pitao pobednika Panatu da li može da upozna njegovu verenicu. I upoznali su se tu na pariskoj šljaci.

Deset godina nakon što je upoznala Borga, Loredana se na Devičanskim ostrvima udaje za Roberta Bergera. Berger je bio milijarder. Taj brak nije funkcionisao i oni su se retko pojavljivali zajedno u javnosti.

Borg se oženio Marijanom Simionesku, koji je takođe bio farsa brak, jer je ona bila zainteresovana za žene, Borga je gledala kao brata.

Loredana i Bjorn se ponovo susreću u Njujorku, on ima jedan od svojih ekonomski zanimljivih društvenih događaja, a ona stoji na stepenicama sportske hale sa Endijem Vorholom i Lizom Mineli koji odlaze posle prvog sedmočasovnog meča. Igra sa Mekinroom i Loredana ostaje do kraja.

Njih dvoje počinju da se viđaju nekoliko noći, na potpuno razigran način i iz zabave, ona beži i vraća se u avion čak i pre nego što se on probudi. 1988. sastaju se na Ibici, gde počinje njihova ljubavna priča.

Posle nekoliko godina Borg je objavio veridbu. Loredana je pristala iako je već upoznala tamnu stranu Borga. Svadba jee bila u Milanu 1989. godine. Živili su neko vreme u Londonu, Borg se vratio kokainu, Lordena ga je napuštala, pa se opet vraćala. Dobili su sina,ali Borg nastavlja sa kokainom i razuzdanim životom.

Posle jedne od mnogobrojnih svađa Borg je zakupio celi sprat u hotelu i napunio ga protistutkama. Zvao je Lordenu da se pridtuži orgijama. Loredana je pozvala taksi i otišla.

Ne znam da li je to bila prava ljubav, da budem iskrena, još uvek se pitam-napisala je u svojoj biografiji.

Njihov brak nije bio bajka sa srećnim završetkom. Lordena ga je spasila samoubistva. Borg se ženi trećom ženom sa kojom ima sina.