Bojan Bogdanović pokazao veličinu! Kapa dole majstore, to se ceni!

Osnovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Mostaru, Bojan Bogdanović je donirao 25.000 evra za nabavljanje informatičke opreme. Veliki gest poznatog košarkaša.

Bojan Bogdanović je pohađao ovu OŠ. Ovim potezom hteo je da se zahvali rukovodstvu škole, a novim generacijama omogući bolje obrazovanje, prenosi Hina.
Ja sam bio učenik te škole i za nju me vežu brojne lepe uspomene. Prvi susret s košarkom bio je zapravo na parketu dvorane ove škole. Osećao sam dug prema tome i, jednostavno, hteo sam zahvaliti ovoj školi i omogućiti deci koja je pohađaju bolje uslove školovanja – naveo je Bogdanović.

Na fasadi dvorane ove osnovne škole oslikan je veliki mural sa Bogdanovićevim likom u dresu hrvatske reprezentacije.
Zahvalan sam ljudima iz škole koji su prepoznali moj trud i rad, posebno direktorki Dariji Stojčić – naveo je Bogdanović.

Upravo je Darija Stojčić, nakon što je dvorana obnovljena, pokrenula ideju izrade murala po ugledu na druge delove grada.
Stojčić je najavila da u školi planiraju da o popularnome „Babi“ snime kratki film koji bi svedočio o njegovom obrazovanju i počecima u košarci u Mostaru, ali i o školi.

Bojan Bogdanović hrvatski je košarkaš. Igra na pozicijama beka i krila, a trenutno nastupa za Detroit pistonse.

Rođen je 1989.godine u Mostaru. Karijeru je započeo u ekipi Zrinjski iz Mostara, a igrao je još za Real Madrid, Mursiju, Cibonu, Fenerbahče, Bruklin netse, Vašington vizdarse, Indijanu pejserse, Jutu džez i Detroit pistonse.

Nakon što je prošao sve mlađe selekcije Hrvatske, od 2010. godine je član seniorskog tima. Za Hrvatsku je nastupao na Svetskim prvenstvima 2010. i 2014, na Evropskim prvenstvima 2011, 2013, 2015. i 2017. i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Kapa dole majstore, to se ceni!

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije