Na Vimbldonu postoje pravila oblačenja. Šta moraju da ispoštuju igrači, a šta publika?

Vimbldon je jedini Gren slem turnir na kojem postoji strogi kodeks oblačenja. Na Vimbldonu postoje određana pravila oblačenja koja važe, kako za gledaoce, tako i za same igrače?

Poseban kodeks oblačenja za Vimbldon kad su u pitanju navijači ne postoji. Organizatori publiku često podstiču da se elegantno oblače. Jedino pravilo za publiku je da na odeći ne smeju prikazivati uvredljive ili političke poruke.

Vlasnici ulaznica koji žele da posete njihove salone moraju da budu obučeni „kežual“: posebno bez farmerki, šortseva, košulja bez kragne ili patika.

Posebna pravila važe za one koji ulaze u Kraljevsku ložu. Muškarci treba da nose kravatu, sako i cipele.

Igrači moraju da nose „odgovarajuću tenisku odeću koja je skoro potpuno bela“ od trenutka kada uđu na teren. Od 2022. godine je ženama sada dozvoljeno da nose tamni donji veš.
Ukrasi na odeći su dozvoljeni, ali moraju da budu na dekolteu košulje, manžetama rukava ili spoljašnjem šavu šortsa, suknje ili nogavica šortsa. Ovaj ukras takođe ne sme biti širok više od jednog centimetra. Mali logotipi proizvođača i sponzori su dozvoljeni, ali takođe ne smeju biti širine preko centimetra.
Nijanse prljavo bele ili krem boje nisu dozvoljene. Kape, trake za glavu, bandaži, narukvice i čarape moraju da poštuju ista pravila. Cipele (patike) takođe moraju biti pretežno bele. Medicinska oprema i zavoji za podršku ne bi trebalo da budu obojeni osim ako nije „apsolutno neophodno“.