Sestra Bogdana Bogdanovića se žrtvovala zbog brata! Ovakav odnos pravi je blagoslov!

Bogdan Bogdanović sa kapitenskom trakom uspešno predvodi reprezentaciju Srbije ka još jednom zlatu na Mundobasketu. Bogdan Bogdanović uvek igra za reprezentaciju Srbije i svaki put iznova čini svoj narod ponosnim. Talentovani Bogdan niže sportske uspehe u klubu „Atlanta Hoks“.

Poznato je da je Bogdan i izvan košarkaškog parketa jednako dobar primer omladini kao i dok je na njemu. Najbolji dokaz da je u pitanju rezultat dobrog vaspitanja jeste njegova rođena sestra Bojana. Bojana svojom pojavom i uspesima potvrđuje pravilo da iver ne pada daleko od klade.

Mlada i lepa Bojana ne voli da se preterano eksponira u javnosti. Ni Bogdan ne voli da se mnogo eksponira u javnosti ali on zbog posla kojim se bavi to čini silom prilika. Kako sam kaže to mu je u opisu posla.

Bojana već godinama stanuje u Kaliforniji. Tu je upisala i studije. Toliko je zrela da je ona Bogdanu pomagala oko svih poteškoća kada se tek doselio zbog karijere.
Kad sam odlazio za Ameriku, dogovorili smo se da sa mnom krene i Bojana, kako bi mi olakšala adaptaciju. Jeste da je košarka timski sport, ali zahteva jedan samotnjački život, a ta prva godina je najteža, prvenstveno zbog kulturološkog šoka koji doživite. Bojana mi je pomogla da se organizujem, snađem, posvetila mi se u potpunosti, ali je sebi odmogla. Zaključili smo da je za nju najbolje da upiše fakultet tamo i posveti se sebi. Trenutno studira na Akademiji za biznis i menadžment (MBA) i to joj izuzetno prija. Sad ima samo svoje obaveze, svoje vreme. Mnogo mi pomaže oko košarkaškog kampa za decu, ona je u organizaciji, i uspeli smo da ga realizujemo i ove godine. Nismo hteli da prekidamo tradiciju pa smo ga održali onlajn – ispričao je Bogdanović.

Budući da su tako daleko upućeni isključivo jedno na drugo. On je veoma zaštitnički nastrojen. U prilog tome govori vest iz 2017. godine kada su Bogi i otac Dragan uleteli u tuču kako bi zaštitili Bojanu prilikom iznenadnog napada na nju u jednoj kafani. Dok Bogdan igra svoje važne utakmice poznato je da mu je sestra neretko vatreni navijač sa tribina.

Koliko je Bojana uključena u Bogdanovićevu karijeru vidi se i iz njenjog angažovanja prema vođenju kampa i fondacije. Oboje predstavljaju pravi uzor mladima pošto daju sve od sebe da budu deo humanitarnih akcija i podrške talentovanim mladim sportistima.

Bojana Bogdanović je osim što je sestra Bogdana Bogdanovića ona je i njegova desna ruka. Bojana je najveća podrška Bogdanu na svetskom prvenstvu koje predstavlja još jedan veliki stepenik u njegovoj karijeri jer je ovoga puta stavio i kapitensku traku!