Ćerka Ćire Blaževića tuži majku i brata

Ćerka fudbalskog trenera i bivšeg selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske, Ćire Blaževića, odlučila je da tuži brata i majku Zdenku. O ovom piše 24sata.hr. Ketrin, trenerova mlađa ćerka je na zagrebačkom Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu 2. juna prošle godine pokrenula sudski spor.

Ćiro je ranije emotivno govorio o svojoj porodici i otkrio da mu je jako teško „jer njegova deca nisu složna, a razlog njihovih nesuglasica je njegovo bogatstvo“, pa se pretpostavlja da je i to razlog koji se krije iza tužbe. ‘A ima ga dovoljno za sve’, naglasio je svojevremeno.

„Roditelji su uvek ambiciozni kad su deca u pitanju. Nemam pravo da se žalim, ali mislim da mi je sin najbolji. Tu sam vrlo pravičan, a to mislim možda i zato što je on najviše sa mnom“, otkrio je jednom prilikom.

Ćiro Blažević nije bio u najboljim odnosima sa svojim kćerkama. O tome je svojevremeno pričao novinarki Antoniji Nazor.
„Juče sam želeo izaći, ali nisam mogao ustati. Ovaj čovek bolji mi je od bilo kojeg mojeg deteta, Džemal Mustedanagić. Već godinu i tri meseca imam rak, a od tada moje kćerke nisu pitale: ‘Kako si, tata?’ Slobodno to napiši“, rekao je.

Ćiro je imao troje dece – sina Miroslava Juniora i ćerke Barbaru i Ketrin. Ćiro Junior živi u Zagrebu sa suprugom i dvoje dece, Damjanom i Mavi. Barbara živi s mužem i sinom na Floridi. Ketrin Blažević Mihalić sa suprugom Ivicom i dvoje dece živi pokraj Lozane u Švajcarskoj.
Govor na komemoraciji kada je Ćiro umro, je održao njegov sin.

Ovde smo da slavimo njegov život. Bio je prekrasan, ostvario je svoje snove. Ostvario je naše snove. Tata, meni je bila privilegija biti tvoj sin i uz tvoju karijeru biti uz tebe, te upoznati sve ove divne ljude. Sve lepo što si nam uspeo dočarati i doneti – rekao je Blaževićev sin Miroslav.

Miroslav Ćiro Blažević rođen je 10. februara 1935. godine u Travniku. Najvažniju podršku u karijeri pružala mu je supruga Zdenka, s kojom je proveo čak 62 prelepe godine. Ćiro i Zdenka venčali su se sada već davne 1961. godine, nakon što su se zaljubili u Rijeci.

Kada su Ćiru jednom prilikom pitali u čemu je tajna njegovog srećnog i dugog braka, on je objasnio prilično jednostavno da su u pitanju – tolerancija i razumevanje.
Znati oprostiti, jer svi mi grešimo. Ako nema tolerancije i oprosta, onda ćeš vrlo brzo kompromitovati ljubav. A ljubav je najveća stvar na svetu – izjavio je on.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije