Rode stigle u dom najlepšeg para srpske odobjke!

Stefana Veljković, poznata srpska odbojkašica, donela je na svet devojčicu Vidu. Ona je drugo dete koje ima u ljubavi sa Srećkom Lisincem. Srećko Lisinac je takođe odbojkaški reprezentativac Srbije. Sin Luka proletos je napunio dve godine, tako da sada imamo nalsednike na poziciji srednjeg blokera i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Početkom 2021. godine zlatna srpska odbojkašica Stefana Veljković Lisinac rodila je prvo dete. Srećko Lisinac je tada igrao odbojku u Italiji. Par je mališanu dao ime Luka. Luka je jedno od najčešćih imena u našoj zemlji. Potiče od grčke reči „luks“ i znači „svetlost“.

Zlatna odbojkašica na svet je donela ćerkicu Vidu. Ime Vida je staro slovensko ime. Potiče od osnove videti. Pretpostavlja se da ima i latinskog prožimanja sa reči „vita“ u značenju život. U prenesenom značenju označava onu „koja sve vidi“ ili „onu koja slavi život“.

Već godinama su Stefana Veljković i Srećko Lisinac najlepši par srpske odobjke. Oni su pored toga su i veoma uspešni, kako u dresu reprezentacije, tako i u klubovima za koje nastupaju.

Srećko Lisinac je proglašen za najboljeg odbojkaša Srbije za 2022. godinu.
„Veliko hvala Savezu na ovoj predivnoj nagradi. Velika je čast biti izabran za najboljeg odbojkaša u 2022. godini“, rekao je Lisinac.

Stefana Veljković je srpska odbojkašica, članica odbojkaške reprezentacije Srbije. Igra na poziciji srednjeg blokera. Član je italijanskog kluba Igor Gorgonzola Novara. Rođena je 1990. godine u Jagodini. Stefana je svetska i evropska šampionka u odbojci, kao i olimpijska vicešampionka.

Srećko Lisinac je takođe srpski reprezentativac u odbojci. Rođen je 1992. godine. I Srećko je osvajač zlatne medalje i on je evropski prvak.

Stefana je rekla posle porođaja da više neće igrati odbojku. Srećko će nastaviti svoju karijeru. Posle 5 godina napustio je italijansku ekipu Trentino. Sa ekipom Trentina osvojio je titulu u Italiji, a sa ekipom Trentina je osvojio CEV Kup i Svetsko klupsko prvenstvo.