Jokiću je ovaj pehar važniji od NBA prstena! Jokićev saigrač iz Denvera u poseti Somboru.

Srpski košarkaš Nikola Jokić je imao mnogo razloga za zadovoljstvo. Jokićev najbolji konj Breno Laumar uspeo je da osvoji „Kasački derbi“ sa džokejem Vladimirom Pribićem u sedlu. Nikola Jokić je na hipodromu gledao kasačku trku. Društvo mu je pravio saigrač iz Denvera, Aron Gordon.
Gledali su trku u kojoj se takmičilo grlo iz štale u vlasništvu srpskog košarkaša. U glavnoj trci dana Jokićev konj je bio ubedljivo prvi i uzeo titulu koju je osvojio i pre dve godine.

Somborci koji znaju koliko Džoker voli konje i konjički sport pričaju da mu je ovaj pehar možda i draži nego osvojena NBA titula prošle sezone.
Aron Gordo često na društvenim mrežama trudi da piše na srpskom jeziku i to na ćirilici i zna i poneku reč. Njegov rođeni brat Dru je igrao u Srbiji, u beogradskom Partizanu.

„Jokić je neverovatan asistent, on je pravi general na terenu, ima visok koeficijent košarkaške inteligencije i veliko znanje. Nikola vidi potez nekoliko koraka ranije, čita odbranu pre nego što uzme loptu, pre nego što je akcija pokrenuta. Stalno stavlja defanzivca u tešku poziciju. Ima „smrtonosan“ flouter, ukoliko pokušate to da branite, baciće vam lob, ukoliko i to zaustavite, pronaći će otvorenog čoveka u uglu na šutu za tri poena. Jokić pravi prave odluke“, rekao je Gordon jednom prilikom.

Gordon je oduševljen prijemom u Srbiji i Somboru. Pozdravlajo je sve građane na hipodromu. Davao je autograme, a jednoj devojci se čak potpisao i na majicu.

Jokić i Gordon imaju sjajan odnos i često se druže. Gordon je imao želju da poseti Sombor i Nikola mu je ispunio želju.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije