Najstariji sportisti na svetu. Godine su samo broj.

Sportisti odlaze u prevremene penzije. Neki ranije, a neki kasnije. Postoje i izuzeci. Neki nastave dalje koliko mogu. Evo nekoliko primera.

Poljak Stanislav Kovalski je bio najstariji aktivni sportista na planeti. U 109, godini aktivno se takmičio u sprintu i bacanju diska. Kome su važni rezultati. Na pitanje šta duguje svojoj dugovečnosti uvek je odgovarao da nikad neide kod doktora i da uvek radi šta hoće. Umro je nekoliko dana pre 112 rođendana.

Fauja Singh je prvi stogodišnjak koji je istrčao maraton. On je 2011. godine završio Maraton u Torontu sa vremenom 8:11:06.

Gordi Hove je bio kanadski profesionalni hokejaš. Bio je jedan od najboljih hokejaša na svetu. Igrao je 26 sezona u NHL-u i 6 sezona u VHA. Sa 52 godine odigrao je poslednju sezonu u dresu Detroita. U 69. godini ponovo je zaigrao u dresu Detroit Vipersa ali samo jedan meč.

Martina Navratilova je igrala profesionalni tenis do svoje 49.godine. Ovo je neverovatno ali je još neverovatnije što je do kraja karijere postizala vrhunske sportske rezultate. Samo dva meseca pre nego je napunila 50 godina, Navratilova je osvojila titulu na otvorenom prvenstvu SAD u konkurenciji mešovitih parova. Tako je postala najstarija osoba koja je osvojila Grand Slem titulu i u konkurenciji i muškaraca i žena.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije