UEFA žestoko kaznila Zvezdu!

Posle samo jedne utakmice u Ligi šampiona u Ljutice Bogdana Disciplinska komisija UEFA odlučila je da kazni Crvenu zvezdu i smanji kapacitet „Marakane“ za prestojeći meč u grupnoj fazi elitnog takmičenja. Svake sezone na „Marakanu“ stigne makar jedna UEFA kazna, a takva praksa nastavljena je i ove.

Odluka glasi – protiv RB Lajpciga na Marakani će biti 10.000 manje gledalaca od očekivanog! Dakle crveno-beli će ostati bez dela dragocene podrške u jednom od ključnih mečeva ove sezone.

Kako se navodi – Crvena zvezda je kaženja zbog diskriminatorskog ponašanja navijača Crvene zvezde tokom utakmice sa Jang Bojsom (nije precizirano o čemu se konkretno radi), a pored zatvaranja dela „Marakane“ srpski šampion moraće da plati 62.000 evra.

Ništa bolje nije prošao ni TSC koji će protiv Frajburga. Stadion u Bačkoj Topoli biće „skraćen“ za 1.000 mesta, a razlog – isti. Takođe, ni u ovom slučaju nije navedeno šta je konkretno u pitanju, ali je izvesno da se na utakmici protiv Olimpijakosa nešto desilo pa će Topolčani platiti i 10.000 evra.

Crvena zvezda će u narednom kolu Lige šampiona igrati protiv Lajpciga u gostima, 23. oktobra, a potom Nemci dolaze u Beograd 7. novembra.