Momak koji je obeležio prvu pobedu Denvera iza sebe ima tragičnu životnu priču.

Pokazalo se već na prvoj utakmici NBA predsezone da Denver nije pogrešio kada je u prvoj rundi drafta izabrao Džulijana Stroutera.
Denver je savladao Finiks rezultatom 115:107. Džulijan Strouter sa Ginzaga Univerziteta bio je najefikasniji na terenu sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije.

Denver je dobio veliko pojačanje i sigurno je da će Strouter, poznat kao dobar šuter, dobijati veliku minutažu tokom sezone. Strouter je u proseku beležio 15,2 poena po meču i 6,2 asistencije – dok je godinu dana ranije šutirao čak 40 odsto za tri poena, kada je u pitanju koledž.

Strouter potiče iz sportske porodice. Njegova sestra Paris svojevremeno je igrala košarku. U pitanju je prava lepotica.

Ono što je obeležilo njegov život jeste tragedija koju je imao sa samo devet godina, kada mu je preminula majka.
Bolelo me je jer sam uvek bio mamin dečak dok sam odrastao. Bolelo me je, ali znao sam da ona ne bi želela da budemo tužni zbog nje i da se osećamo loše i da budemo ovde i stalno se durimo. Ona želi da izađemo tamo i uradimo to za nju, tako da ja to radim dan u dan.

Džulijan se čak i na terenu ponekad oslanja na nju.
– Ponekad kažem: „Mama, treba mi nešto. Daj mi nešto, molim te, jer mi treba.“ Ona je uvek tu za mene. Znam da sve ovo gleda i veoma, veoma je ponosna. Sve vreme osećamo njeno prisustvo sa nama. Nedostaje nam naravno, ali znamo da je sa nama. Uvek me je podržavala, i znam da me podržava do danas, tako da je sve što radim za nju.