Ne preskači moju priču! Kampanja protiv vršnjačkog nasilja. (Video)

Desetostruki prvak sveta u kik boksu, novosađanin Nenad Pagonis, pokrenuo je digitalnu kampanju protiv vršnjačkog nasilja. Pozivaju se mladi od 14 do 19 godina da poštuju i brinu o svojim drugarima, uz slogan „Ne preskači moju priču“. Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta. Ciljna grupa su srednjoškolci širom Srbije.

Nenad Pagonis sem što je sjajan sportista on je i osvedočeni humanitarac. On je nedavno otkupio imanje u Veterniku gde gradi igralište za decu iz socijalno ugroženih porodica, ali i za mališane iz komšiluka.

Nenad Pagonis učestvuje i u popularnoj emisiji humanitarnog tipa, a novac osvojen posle pobede u četvrtoj epizodi, donirao je „Novak Đoković Fondaciji“. Nenad Pagonis pomaže nekoliko porodica širom Srbije, i trudi se da što većem broju dece obezbedi uslove za lepše detinjstvo.

Digitalna kampanja protiv vršnjačkog nasilja se bavi vrlo ozbiljnom i negativnom pojavom u društvu. Porukom se obraćamo društvu, okruženju, žrtvi i nasilnicima. Želimo da ispričamo da je važno da niko od nas ne preskače da pomogne, bude human, srećan, da se nasmeje, pita za savet, da pobedi, čuje, da bude nečiji heroj, da potraži pomoć, da razgovara… Potrebno je da čujemo istinu, da se družimo, budemo odgovorni. Sve su to vrednosti koje ne treba preskakati – kaže Pagonis.

Kampanji istaknutog sportiste pridružile su se i brojne druge ugledne ličnosti iz raznih sfera sporta, glume, kulture…

Tema vršnjačkog nasilja nije specifična samo za Srbiju, sa njime se suočavaju gotovo sve zemlje u Evropi. Znamo da jedna kampanja neće rešiti problem ali može skrenuti pažnju okruženja, ohrabriti žrtve. Poruka “Ne preskači moju priču” smo pažljivo osmislili jer je reč o vrlo osetljivoj temi – kaže Dejan Pataki, jedan od učesnika kampanje u ime udruženja građana i građanki „Margina“ iz Novog Sada

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije