Partizan pregazio Asvel i upisao prvu pobedu ove sezone u Evroligi (Video)

Posle izdanja u Francuskoj razočarenje izdanjem crno-belih u prvom kolu Evrolige pada u zaborav. Ako se pitate kako je klub iz Humske igrao u Vilerbanu? Skoro pa perfektno. Teško je drugačije opisati izdanje ekipe Željka Obradovića. Partizan je upisao prvu pobedu ove sezone u elitnom takmičenju.

U jednom momentu Partizan je vodio čak 30 poena razlike protiv Asvela koji je izgledao kao da je došao na meč da gleda čas košarke šampiona ABA lige. Na kraju pobeda crno-belih rezultatom 88:62.

Trajao je taj čas oko 30 minuta kada je žestoka odbrana lomila protivnika, a sve to je otvaralo prostor za sjajne i efikasne kontre. Prvu dvocifrenu razliku su crno-beli stekli u drugoj deonici, ali treća donica je bila ta koja je rešila pitanje pobednika. Ekipa trenera Obradovića je u tim momentima igrala svemirsku košarku koja je donela ogromnih 30 poena.

Asvel je izgledao potpuno pogubljeno. Da situacija dobije i komičnu notu pobrinuli su se navijači. Naime, sve je izgledalo kao da Partizan igra u Beogradu. Čuli su se simpatizeri crno-belih, dok su Francuzi zbunjeno gledali, pomalo tribine, a pomalo parket.

Svi igrači Partizana su se upisali u listu strelaca. Prednjačio je na kraju Džejms Naneli sa 17 poena, Zek Ledej je dodao 13 uz sedam skokova. Alen Smailagić je imao 12, a Kevin Panter 11 poena.

Igrač utakmice je Zek Ledej.