Ljubavna priča Dragutina i Biljane Topić

Angelina Topić je proglašena za najboljeg mladog atletičara u Evropi i Za Zvezdu u usponu. Njeni roditelji su Dragutin i Biljana Topić, legende srpske atletike.

Njih dvoje su i dalje aktuelni rekorderi Srbije i legende koje često ne dobijaju dovoljno medijske pažnje. Dragutin danas radi kao trener i daje savete ćerki Angelini. Aktuelni je rekorder Srbije u skoku uvis sa preskočenih 2,38 metra na otvorenom i 2,35 u dvorani. Preskočio je visinu od 2,30 metara čak 78 puta (48 puta na otvorenom i 30 puta u dvorani).

Supruga Biljana (devojačko Mitrović) je rekorderka Srbije u troskoku sa preskočenih 14,56 metara na otvorenom, te 14,37 u dvorani. Osvojila je bronzanu medalju na Svetskom šampionatu u Berlinu 2009. godine, te srebrnu u Solonu na Atletskom finalu. Nedostajalo joj je četiri centimetara da dođe do finala Olimpijskih igara u Pekingu.

Po ocenama mnogih su jedan od najskladnijih poznatih parova Srbije, a ni u jednom trenutku nisu bili u centru skandala ili afera.
Gostujući jednom prilikom na TV Nova S otkrili su i kako su uplovili u vezu i kasnije brak.
„Neću ja da pričam, pričao sam već sto puta. Ja pričam odlično, ali… To je bila jedno dugo očekivana kafa koju smo popili i posle tri meseca smo se uzeli. Dobro, hajde četiri meseca. Tu kafu sam čekao jedno sedam dana. Jedna kafa je promenila sve, to je splet čudnih okolnosti“, rekao je Topić.

Dragutinu Topiću je atletika donela najdivnije trenutke, i u profesionalnom, ali i u privatnom životu. Atletika mu je podarila i životnu ljubav, šest godina mlađu Biljanu.
Kao svi sportski parovi, upoznali smo se tokom priprema i takmičenja, a „prva iskra“ dogodila se u Makarskoj. Nije me osvojilo to što je uspešan sportista. Bilo je to nešto drugo, nešto lično. Dragutin je neverovatno duhovit, zabavan i pričljiv, a meni prija kad u nečijoj blizini mogu da ćutim. Kad bih počela da nabrajam sve njegove osobine koje mi se sviđaju, tome ne bi bilo kraja ‒ priznala je jednom prilikom Biljana.

Uspešan sportski par u braku je dobio dve ćerke, Angelinu i Sofiju.

Starija devojčica Angelina krenula je stopama roditelja i već sada nagoveštava da će prevazići njihovu slavu.
Ona je svoja, gradi svoj put i vrlo sam ponosan na to što je takmičarski prevazišla mamu i tatu. Verujem u nju. Imam tu sreću da kao trener radim sa takvim pulenom ‒ pohvalio je Dragutin.

Osim toga, Angelina briljira i u školi, gde je đak generacije.

Smatram da je pored sportske karijere izuzetno važno da se akademski obrazuje. Moji roditelji, koji su profesori na Filološkom fakultetu, proglasili su je za genija. Nadam se da je na dedu ‒ ističe ponosni tata.

I mlađa ćerka Sofija počela je da trenira, ali još je više privlači odlazak u Zoološki vrt ili šetnja po Kalemegdanu i Adi. Društvo joj, najčešće, pravi tata.

Biljana i Dragutin su u braku već 19 godina.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije