Košarkaši Partizana na otvorenom stadionu „Tašmajdan“ igrali prijateljski meč sa španskom Fuenlabradom. (Video)

Partizan je upravo sa Fuenlabradom u bratskim odnosima. To još traje od 1992. godine, kada su crno-beli i osvojili Evroligu. Tada su sve utakmice kao domaćini igrali u Fulenbradi. Bio je najavljen pravi spektakl, i spektakl se dogodio.

Pune tribine ludih navijača,kako sami sebe zovu, navijali su ceo meč,pevali navijačke pesme, a videli smo i baklje što je retkost na košarkaškim utakmicama. Partizan je ubedljivo pobedio ali rezultat nikom nije bio bitan.

Ovaj susret ima poseban značaj i za Aleksu Avramovića. Prvi put se priključio timu pred novu sezonu, i to nakon osvojene srebrne medalje na Mundobasketu sa reprezentacijom Srbije. Kada je Aleksa izašao na parket stadiona na Tašmajdanu i pozdravio sve prisutne, nastao je pravi delirijum. Usledili su gromoglasni aplauzi, a onda je čitav stadion skandirao samo jednu reč – „MVP, MVP…“. Aleksi Avramoviću i Predragu Daniloviću, trener crno-belih Željko Obradović je u ime kluba uručio posebne nagrade za veliki uspeh.


Viđena je spektakularna koreografija, bakljada i vatromet po završetku meča, a ovom prilikom, Grobari su iskoristili i priliku da se zahvale Fuenlabradi.
Duboko zahvalni Fuenlabradi. Pamtimo 1992. godinu! – napisali su Grobari na transparentu.

Ceo pirotehnički performans, propratila je i parola „Ime tvoje Evropom opet odzvanja, novi početak, ali istorija se ponavlja…“

Grobari su napravili fantastičnu, nikad viđenu atmosferu na Tašmajdanu, pred punim tribinama. Na poluvremenu smo videli bakljadu, brojne prskalice i transparente. Na kraju utakmice su organizatori iznenadili bakljadom da se ovaj događaj završi u najlepšem maniru.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije