Legendarni Nadal odigrao posljednji meč u domovini (Video)

Tačno u ponoć posle dva sata borbe Rafael Nadal je izgubio od Čeha Jiržija Lehečke sa 7:5, 6:4 i tako odigrao svoj poslednji meč u karijeri u španskoj prestonici. Bik sa Majorke je pokazao veliku želju i borbu u duelu sa Čehom, ali na kraju nije mogao više na turniru, koji je pet puta osvajao u karijeri.

Nadal, koji se pokušava vratiti u formu nakon dugog odsustva s teniskih terena zbog povrede, odigrao je svoj posljednji meč u Madridu i Španiji.

Nadal je tako završio nastup na turniru gdje je pet puta osvajao naslov. Priređena mu je oproštajna ceremonija. Sa jedne strane tribina sa krova spušteno pet platna sa godinama Rafinih titula u Madridu.

Na kraju prvog platna pisalo je „hvala“. Na preostala četiri početna slova njegovog imena. Navijači na tribinama su plakali a Nadal se jedva borio s emocijama.

Scena je bila dirljiva. Majka, sestra i supruga su brisale suze. Plakala je cela Rafina porodica dok je Rafa bio na ivici „pucanja“.

„Težak dan za mene, ali život i tijelo su mi poslali signale da je pravo vrijeme. Mogu samo da zahvalim svima koji su mi pomogli u karijeri u nekom trenutku. Nije još gotovo, ali evo ga. To je poklon koji ste mi davali 21 godinu. Madrid mi je bio važniji od Grand Slama. Emocije Madrida će ostati zauvijek sa mnom. Imao sam sreće da što sam uspio da pretvorim hobi u posao i da ga dobro radim i ne tražim ništa više. Nadam se da sam uspio da budem dobar primjer za nove generacije. To je važnije od titula. Nadam se da sam izazvao pozitivne emocije. Jedino što mogu da kažem je hvala“, poručio je Rafa.

Plakao je čak i Diego Simeone, trener Atletiko Madrida, koji je meč posmatrao sa tribina.