Slavnoj teniserki preti zatvor zbog pronevere. Bivši je doveo do prosjačkog štapa.

Bivša teniserka Aranča Sančez Vikario (51), je optužena da je sa tadašnjim suprugom Žozepom Santakanom urotila da izbegne plaćanje duga luksemburškoj banci. Ona je izjavila da je nameravala da izmiri dug, ali da se njen bivši suprug protivio i rekao joj da sve je završio.

Vikario i njen bivši suprug osumnjičeni su za malverzacije i izbegavanje plaćanja duga luksemburškoj banci. Slavnoj teniserki preti kazna od četiri godine zatvora. Na saslušanju kod sudije ona je plakala.

Po optužnici Sančez Vikario je „po uputstvima” bivšeg supruga i u saradnji sa još petoricom optuženih, osmislila plan koji se sastojao od dekapitalizacije njene brojne imovine, sa ciljem da osujeti naplatu iznosa od strane banke.

Bivša teniserka je tokom saslušanja izjavila da je spremna da plati kamatu. Optužila je bivšeg muža da joj je rekao da je on sve sredio i da ne treba da brine.

Branila se činjenicom da zbog samo diplome srednje škole nije znala kako da upravlja imovinom i da je to radio njen suprug.

Vikario je navela da je bilo više pokušaja banke da naplati dug koji trenutno iznosi 6,6 miliona evra sa kamatama. Branila se da je bila spremna da se suoči sa tim i podsetila da 50 odsto prihoda koji dobije izdvaja za isplatu. Kaže da je već uplatila skoro četvrt miliona evra.

 

Izjavila je da je tužila svog bivšeg partnera u SAD da bi saznala gde joj je novac, nakon što je Santakana navodno prodao svu imovinu koju je stekao tokom svoje profesionalne karijere i prebacio novac u tu zemlju.

Sudija je dozvolio da Vikario bude odsutna do kraja suđenja, osim poslednjeg dana kada će biti izrečena presuda.

Vikario se požalila da joj je materijalna situacija izuzetno teška i da praktično živi zahvaljujući prijateljima koji joj redovno pomažu.

Vikario je od tenisa zaradila više od 17 miliona dolara. U karijeri je osvojila četiri grend slem titule.