Košarkaši Partizana podelili paketiće u domu „Drinka Pavlović“

Dve decenije košarkaši Partizana posećuju Dom “Drinka Pavlović”. I ove godine Partizan je uz pomoć Fondacija Mozzart nastavio Novogodišnju tradiciju. Tristan Vukčević i Balša Koprivica su obradovali mališane paketićima i ulepšali im doček velikog praznika.

Fondacija Mozzart već nekoliko nedelja širi praznični duh kroz razne donacije i poklone za najmlađe. Uoči srpske Nove godine slatke pakete uručila je zajedno sa prvotimcima Partizana.

Tristan i Balša družili su se sa štićenicima doma koji zbrinjava decu bez roditeljskog staranja, odnosno decu i mlade sa smetnjama u razvoju.
“Kako ste vi toliko porasli”, pitali su mališani.

Vukčević i Koprivica su kroz osmeh odgovarali da su pili dosta mleka i da su mnogo spavali.
“Veliko nam je zadovoljstvo što smo nastavili tradiciju i opet izmamili osmehe mališanima u ovom domu. Partizan već 24 godine radi ovu akciju, a hvala Fondaciji Mozzart što je i ove godine donirala paketiće i obradovala decu”, naglasio je Balša Koprivica.

Pokloni su stigli i za štićenike doma “Jovan Jovanović Zmaj”, a Hristina Kadijević, direktorka Doma “Drinka Pavlović”, naglasila je da su ovakvi dani neprocenjivi za mališane.

“Nemaju mnogo prilika da se sretnu sa poznatnim ličnostima i ovo je nešto što će pamtiti ceo život. Hvala Fondaciji Mozzart što se poslednjih godina na inicijativu KK Partizan pridružila ovoj akciji, koja nije jedina. Više puta su nam pružili veliku pomoć, na čemu smo veoma zahvalni”.

Predstavnica Fondacije Mozzart Jelena Zrznević zahvalila se crno-belima što su uvek spremni da podrže ovakve humane misije.

Jedna od najvećih zajedničkih akcija organizovana je uoči svetskog dana prevremeno rođenih beba, sa Udruženjem “Mali div”. Crno-beli su na meču ABA lige protiv Igokee nastupili u specijalnim crno-ljubičastim dresovima, a Fondacija Mozzart je za svaki skok i poen donirala sredstva za kupovinu inkubatora u KC Niš. Na kraju je izdvojeno 1.520.000 dinara.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije