Novak odbio milione dolara! Otkrivena neverovatna istina.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, zaradio je samo od tenisa u karijeri više od 180 miliona dolara. Novak osim od tenisa zarađuje i od sponzora. Novak reklamira sportsku opremu, satove, banku i vitaminske kockice za hidrataciju, a ranije je bio zaštitno lice i automobila, mobilnog operatera i supermarketa.

Novak je od reklama i sponzora zaradio mnogo, a mogao je da zaradi i da ima mnogo više.

Za razliku od većine sportista, Novak negde postavlja granicu i ne funkcioniše po principu „ko više plati“.

Prvi teniser sveta je tako odbio ogromnu sumu novca, kaže slavni sportski komentator Nebojša Višković u podkastu „Reketiranje“.
Znate šta je Novak odbio, kolike pare je odbio, jer nije hteo da reklamira, neću sad da kažem koje firme. Nje hteo da reklamira nešto što se kosi sa njegovim ubeđenjima, što je štetno i tako dalje. Naravno, određeni članovi njegove familije su iščupali kosu – rekao je Višković.

Višković nije hteo da kaže koja kompanija je u pitanju i čime se bavi. Pozato je, a o tome je i Novak pričao, da Novak ne želi da reklamira kladionice.

Lično, verovatno ne bih imao kladionicu kao sponzora, ali znam da 95 odsto igrača bi – izjavio je Nole u septembru prošle godine.

Novakov doskorašnji menadžer Edoardo Artaldi otkrio da Novak odbija kladionice, ali i proizvođače alkohola.

Novak zaista želi da učini svet boljim mestom. Traže ga mnoge kladioničarske i poker kompanije, firme koje reklamiraju alkohol, ali njegov odgovor je uvek isti: „Mogu da mi ponude milijarde dolara, ali ja imam odgovornost kao svetski broj jedan u tenisu. Poruka koju šaljem ljudima ne sme da bude pogrešna“ – otkrio je Artaldi 2016.

Ovo je još jedan dokaz da Novak nije samo najbolji teniser sveta već nešto mnogo više što nažalost nije slučaj sa velikim brojem vrhunskih sportista.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije