Lana Pudar ponovo šampion Evrope (Video)

Na juniorskom Evropskom prvenstvu koje se održava u Beogradu najbolja plivačica BiH Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju u disciplini 100 metara delfin. Lana je imala vrijeme 56.95 sekundi. To je novi rekord evropskih juniorskih prvenstava.

Lani je ovo druga zlatna medalja u disciplini 100 metara delfin. Prvakinja Evrope bila je je i 2021. godine, a 2022. godine osvojila je srebrenu medalju.

Lana je rođena u Mostaru 2006. godine. Njen otac je Velibor Pudar, nekada uspešni golman između ostalog i mostarskog Veleža i beogradskih klubova Čukarički i Palilulac.

Mostarko sportsko čudo – Lana Pudar, nastavlja da pomjera granice. Ona je sredinom maja slavila na turniru u Barseloni i prva je sportistkinja iz BiH sa A olimpijskom normom. Uspjela je da se nametne kao najperspektivnija i najbolja plivačica na svijetu.

Jedno vreme vodila se velika polemika čija je to Lana Pudar? Ona je Veliborova i Nadina kćerka, dete koje je talentom, radom, roditeljskom ljubavlju i pažnjom, došla do zvezda plivajući za svoju BiH.

I treba je pustiti da pliva, obara rekorde i osvaja medalje.