Iz grčkog zatvora pušteno na slobodu još 16 navijača Dinama

Iz grčkih zatvora na slobodu pušteno još 16 navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba saopštilo je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske. Do sada je ukupno oslobođen 91 hrvatski državljanin od 09. decembra do danas.

„Prema informacijama koje je primila ambasada Hrvatske u Atini, na slobodu je pušteno još 16 hrvatskih državljana, što čini ukupni broj od 91 hrvatskog državljana puštenog na slobodu“, navodi se u saopštenju.

Navijači Dinama, pripadnici navijačke grupe Bed Blu Bojs su od avgusta bili raspoređeni u 14 zatvora širom Grčke zbog učešća u tuči sa navijačima AEK-a u kojoj je poginuo navijač atinskog kluba.

I ovoj grupi je ponuđena i iskorišćena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku. Isto je bilo i sa grupama ranije oslobođenih navijača.

Ministarstvo je navelo da je ponuđena i mogućnost plaćanja kaucije uz kasniji povrat radi ubrzavanja procedura, ali ta ponuda nije iskorišćena jer je kaucija uplaćena putem advokata navijača.

Svi uhapšeni navijači su ispitani na sudu pre puštanja na slobodu. Podneto je 95 zahteva za puštanje na slobodu pišu grčki mediji.

Vlada Hrvatske će putem ambasade u Atini i dalje pomagati hrvatskim državaljanima i održavati komunikaciju na svim nivoima sa grčkim odgovarajućim telima, dodaje se u saopštenju.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije